Un trup de invidiat la orice varsta
6/6644
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ai visat vreodata sa ai un trup precum Silvester Stalone sau Arnold Schwarzeneger Stiai ca Schwarzenegger, actualul guvernator al Californiei, avea la varsta de 21 de ani 113 kg si masura la piept nu mai putin de 147 cm, fara a folosi steroizi sau hormoni de crestere

Daca sala de bodybuilding nu este pe gustul tau , sau daca ti se pare imposibil sa cresti in masa musculara, mai gandeste-te o data. Nu vei fi un al doilea Schwarzenegger, dar este foarte posibil sa-ti dezvolti musculatura fara sa-ti petreci toata ziua in sala de forta.

Circula destul de des printre barbati mitul conform caruia masa musculara si bodybuilding-ul sunt unul si acelasi lucru. De fapt, antrenarea muschilor nu are nimic de-a face cu bodybuilding-ul, ci au rolul de a-ti imbunatati starea fizica si forta de-a lungul unui antrenament intens.

De indata ce ai investigat si depasit acest mit, vei vedea ca antrenamentele pentru modelarea musculara si intarirea oaselor nu sunt doar pentru tineri. Indiferent de varsta pe care o ai, poti sa iti maresti considerabil masa musculara si sa beneficiezi de forta, puterea si sanatatea care rezulta din aceasta operatiune.

In cazul in care esti trecut de 50 de ani, ai putea sa ai mai multe beneficii din partea acestor antrenamente, decat tinerii tai colegi. Dupa o anumita varsta, masa osoasa incepe sa devina mai fragila, iar exercitiile fizice reduc efectele negative.

Insa, exista o problema: cand iti vei face timp sa mergi la antrenamente Esti o persoana foarte ocupata, cu un program aglomerat. Ei bine nu e nevoie sa sacrifici foarte mult timp in favoarea acestor activitati. 20-25 de minute pe saptamana sunt suficiente, pentru ca rezultatele sa se vada in doar doua luni.

Trebuie sa-ti iei cateva masuri de precautie inainte de a incepe acest program de fortifiere: ai nevoie de un antrenor cu experienta, care sa-ti arate cum sa lucrezi. Trebuie sa-ti incalzesti corpul inainte de a incepe sesiunea modelarii musculaturii: fa cateva exercitii usoare de aerobic si niste intinderi.

Nu esti niciodata prea batran si nu e niciodata prea tarziu sa devii sanatos si in forma. Nu numai corpul tau va arata bine si atragator, ci si tu te vei simti sanatos si activ.