askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  TAE BO - CARDIO FITNESS

TAE BO - CARDIO FITNESS

2/21391
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Total Awareness Excellent Body Obedience - ultima moda in materie de exercitii fizice, o combinatie de Tae Kwan Do, aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cu greutati, se numeste TAE BO (Total Awareness Excellent Body Obedience) si a fost dezvoltat in anii '80 de catre Billy Blanks, centura neagra in 6 arte martiale si de 7 ori campion mondial.

Regimul de antrenament este aerobic, benefic pentru sistemul cardiovascular, insa cel mai important lucru in legatura cu TAE BO este, pentru majoritatea practicantilor, modul in care se ard caloriile. Intr-o ora de antrenament veti arde cam 500 - 800 calorii, comparativ cu 300 - 400 calorii pierdute in timpul unui antrenament clasic de aerobic. Imbunatateste echilibrul, coordonarea, mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos. Este foarte popular printre femeile si barbatii cu varsta intre 20 si 30 ani, insa este destinat tuturor categoriilor de persoane, oricine putand practica si beneficia de pe urma antrenamentului de TAE BO. Billy Blanks spunea despre TAE BO ca iti da o putere pe care nu realizezi ca o ai. Nu te dezvolti numai fizic, ci si spiritual.Multi vor crede ca invata o arta martiala, insa nu este un curs de autoaparare si, deci, nu ar trebui sa folositi aceste tehnici in afara salii de antrenament. Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate, care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizate de o mare solicitare a intregului corp si sunt cele care va vor ajuta sa ardeti calorii; exercitiile usor de executat nu vor face decat sa va mentina in forma. In concluzie, TAE BO poate fi un antrenament cardiovascular, cand esta practicat corect. Persoanele care nu au mai practicat exercitii, sunt supraponderale, au peste 50 de ani sau au probleme de sanatate ar trebui sa opteze pentru exercitiile usoare, cel putin initial. Daca nu aveti grija sa faceti totul progresiv, atunci antrenamentul va fi un risc si nu un mod de imbunatatire a sanatatii.

Mai trebuie precizat ca in SUA este practicat de aproximativ 2 milioane de persoane. De asemenea, multe celebritati, printre care Paula Abdul, Pamela Anderson sau Shaquille O'Neal, se antreneaza in TAE BO pentru a se mentine in forma.

Foto - Razvan Sindelaru - instructor tae-bo, fitness, aerobic - sala GENESSE (medaliat cu argint la Campionatul National de Body-Fitness 2006)