askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Sport sau mers la sala?

Sport sau mers la sala?

2/21417
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ambele, daca se poate. In cazul in care practici un sport te gandesti, probabil, ca nu mai este nevoie sa mergi si la sala. Aceasta conceptie este cat se poate de gresita. Sportul si exercitiile necesare antrenamentului lucreaza numai o anumita parte a corpului si doar o anumita grupa musculara.

Sa luam baschetul, spre exemplu. Pentru a te mentine in forma practicarea acestui sport este foarte buna, dar nu si pentru a-ti intari muschii abdominali.

Ai obervat si tu, probabil, ca jucatorii profesionisti de baschet sunt intr-o forma buna si arata foarte bine.

Acest sport solicita excesiv inima, fiind nevoie ca aceasta sa functioneze perfect, si duce la arderea a foarte multe calorii. Musculatura cea mai activa in timpul unui meci de baschet este cea a picioarelor.

De asemenea, aruncarile la cos solicita partea superioara a corpului astfel ca bratele, umerii si pieptul devin foarte solide.

Din pacate insa, abdominalii nu se dezvolta atat de mult pe cat ti-ai dori, desi baschetul este unul dintre sporturile care pune cel mai mult corpul in miscare.

Acestia nu sunt solicitati la maximum si nu se pot contura intr-o forma perfecta. Pentru a putea realiza acest lucru este nevoie sa mergi la o sala de forta. Oricum, iti va fi mult mai usor din moment ce muschii sunt deja antrenati.

Este foarte important ca odata ajuns la sala sa urmezi exact programul impus de antrenor.

Andrei Georgescu, AskMen.ro