askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Shake-ul de proteine

Shake-ul de proteine

2/21307
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Din moment ce interesul pentru sanatate si nutritie este in crestere, idn ce in ce mai multi oameni incearca shake-ul de proteine ca o metoda de pierdere in greutate si imbunatatirea performantei sportive.

Ce este shake-ul de proteine

Proteinele sunt principalele materii de construire ale muschilor, oaselor, pielii si alte tesuturi. Deseori folosite de atleti, shake-ul de proteine vine in combinatii de proteine, carbohidrati si grasimi. Poate varia de la 100% proteine, pana la majoritatea carbohidrati si putine proteine si grasimi. Shake-ul de proteine se gaseste in variate arome, sub forma de pudra sau deja preparat, gata de baut.

Care sunt beneficiile shake-ului de proteine

Este sigur pentru cei sanatosi si in forma, shake-ul de proteine fiind folosit de atletii care au nevoie de hranirea corecta chiar dupa antrenament. Majoritatea nu isi pot pregati ceva de mancare imediat dupa antrenament, asadar acest shake gata pregatit este solutia ideala.

Shake-ul de proteine este cea mai sigura cale de a primi cantitatea suficienta de proteine. Totusi, unii spun ca ar afecta rinichii si oasele. Desi cercetarile nu au dovedit pe deplin rolul sau in performanta sportiva si intarirea muschilor, shake-ul de proteine are anumite beneficii:

-unui atlet ii va fi mai usor sa se antreneze cu un astfel de shake. Asta pentru ca proteinele ajuta la recuperarea corpului dupa exercitiile intense.

-proteinele ajuta la repararea deteriorarilor aparute la muschi, in urma antrenamentelor serioase de bodybuilding.

- cei care au introdus in dieta lor 10g de proteine, 8 g de carbohidrati si 3 g de grasimi au fost feriti de infectii si de accidente musculare.

Ce cantitate de proteine este recomandata

Consumul zilnic de proteine la un adult este de 0,75g de proteine la 1 kg, sau de la 45 pana la 56 de grame zilnic. Cei care fac miscare zilnic, asu in mod regulat, au nevoie de mai multa energie. Au nevoie si de ceva mai multe proteine decat ceilalti. Se recomanda in acest caz 1,4 pana la 2g de proteine pe kilogrm.

Ce contine un shake de proteine

Sunt incluse diferite tipuri de proteine in diferite cantitati: lapte, caseina, oua, soia. Ce este caseina Este principala proteina care se gaseste in lapte, se absoarbe incet, ramane in corp pentru mult timp, este un bun inlocuitor pentru un pranz sau este foarte buna de luat inainte de culcare.

Proteinele din soia are acelasi efect ca si proteinele din sursa animala, are capacitati antioxidante si este un bun inlocuitor pentru un pranz.