askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Sase semne ca esti dependent de exercitii

Sase semne ca esti dependent de exercitii

2/21273
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Doctorii recomanda tuturor cel putin 30 de minute de exercitii fizice pe zi. Sportul ajuta la arderea grasimilor si duce la scaderea riscului aparitiei de boli cardiovasculare. Totusi, aceste exercitii practicate in exces pot duce la dependenta. Acest stil de viata nesanatos poate sa fie evitat. Cum iti dai seama ca esti dependent Citeste mai jos.

1.Faci exercitii si cand esti obosit

In loc sa lasi organismul sa iti revina, alegi sa faci exercitii oricat de obosit esti. Folosesti vointa si puterea psihica pentru a invinge oboseala si asta doar pentru a ramane la programul stabilit anterior.

2.Faci exercitii si daca esti bolnav sau ranit

Exercitiile in exces pot duce la accidentari si imbolnaviri. Dar pentru ca ai diferite planuri stabilite mergi in continuare cu antrenamentul, indiferent daca esti bolnav sau accidentat. Totul se transforma intr-un ciclu distructiv.

3.Te simti vinovat si nervos daca ratezi o sedinta de antrenament

Exercitiile fizice nu sunt o obligatie pe care trebuie sa o faci zilnic. Dar daca ai o obsesie nesanatoasa, s-ar putea sa te simti vinovat sau nervos daca ratezi o sedinta stabilita.

4.Folosesti exercitiile fizice ca pe o forma de evadare

Precum drogurile si alte activitati care duc la dependenta si exercitiile fizice se pot folosi pentru evadarea din realitate. De asemenea se pot folosi pentru indepartarea unor sentimente neplacute. Daca acesta este si scopul tau, atunci s-ar putea sa ai o obsesie.

5.Urmaresti un program strict

Ca sa-ti atingi planurile, realizezi un program strict de la care nu te abati niciodata. Simti ca nu este loc pentru abateri de la program, deoarece nu este timp destul.

6.Vrei sa te antrenezi de unul singur

Deoarece programul tau este unul foarte strict, dupa cum spuneam si mai sus, vrei sa te antrenezi singur. Prietenii tai nu vor putea sa te urmareasca si, mai mult, s-ar putea sa-ti distraga atentia. De aceea simti ca este mai bine sa te izolezi de restul in acest timp.