askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Run, Forest, run!

Run, Forest, run!

2/21425
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Alergatul sau jogging-ul, mai pe englezeste, este, probabil, cea mai la indemana metoda de a te mentine in forma. Nu e nevoie nici de deplasare la sala, nici de antrenor, nici de echipament special, nici de un program strict. E suficient sa ai vointa suficienta pentru a te urni din casa spre parcul sau aleile din apropriere. Unde mai pui ca doua "sedinte" saptamanale te vor scoate complet din amorteala, iar pentru cei care vor sa-si mentina silueta sau sa scape de cateva kilograme in plus este bine sa alerge in fiecare dimineata sau seara, atunci cand temperaturile sunt cat de cat suportabile.

Nu e nevoie sa incepi prin a alerga pe distante lungi inca din prima zi. Pentru a nu avea febra musculara a doua zi, alearga pentru inceput 5 - 10 minute si apoi creste distanta treptat pe masura ce organismul se va obisnui. In cazul in care se intampla sa ai crampe musculare, ia un paracetamol pentru a le mai ameliora. E normal sa apara astfel de probleme, dar pe masura ce corpul tau se va obisnui cu noul program, vei scapa de ele.

O respiratie corecta iti va mari rezistenta la alergat pe perioade mai mari. Suprafetele pe care alergi sunt si ele foarte importante, la fel ca si incaltaminte pe care o porti. Practica acest "sport" incaltat cu pantofi sport cu talpa tare, dar flexibila, si cu calcaiele putin ridicate, pentru a mai absorbi din socuri. De asemenea, incaltamintea pe care o porti trebuie sa fie din materiale naturale, pentru a permite picioarelor sa se aeriseasca.

Este important ca atunci cand hotarasti sa te opresti din alergare, sa nu o faci brusc. Incetineste ritmul alergarii treptat pana vei ajunge la pas. Astfel, eviti orice risc al unei complicatii cardiovasculare.

Jogging-ul te ajuta sa-ti mentii in forma si sa accentuezi muschii abdominali si pe cei de la picioare.

A.G., AskMen.ro