askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Profilul steroizilor anabolici: Dianabol

Profilul steroizilor anabolici: Dianabol

2/21301
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Methandrostenolone este un steroid anabolic derivad din testosteron, care mai este cunoscut si sub numele de Dianabol si DBOL. Steroidul a fost cunoscut in SUA in 1960 si era folosit pentru cresterea musculaturii de catre bodybuilders, pana cand a fost interzis, in 1970.

In prezent, medicamentul este ilegal in America, fara o prescriptie medicala. Producerea de Dianabol a fost stopata in majoritatea tarilor din Europa de Est, dar se mai fabrica in Mexic, Romania, Republica Moldova, Rusia, Thailanda si Bulgaria.

Ce este Dianabol

Dianabol este un anabolic puternic, care are calitati androgene puternice. Medicamentul insa poate avea efecte secundare estrogenice.

Efectele asupra corpului

Ca orice alt medicament, Dianadol are un numar mare de efecte secundare, printre care se numara:

-ginecomastia: marirea sanilor la barbati
-retentia apei
-acnee faciala, pe gat, torace, umeri si spate
-cresterea parului pe fata si corp
-afectiuni ale rinichilor
-cresterea sintezei proteice
-scaderea productiei de celule rosii
-presiunea ridicata a sangelui
-cancer

Dianabol: efecte favorabile

Dianabol are atat puternice efecte anabolice, cat si androgenice, ceea ce inseamna o crestere evidenta a fortei si masei musculare. Pentru cei care folosesc acest steroid, trebuie sa se astepte la o crestere de 1-2 kg pe saptamana, ceea ce in primele 6 saptamani de utilizare este normal.

Doza de Dianabol variaza de la 2 la 10 pastile pe zi si in unele cazuri chiar mai mult. Pentru incepatorii in ale antrenamentelor, doza nu ar trebui sa fie mai mare de 15-25 mg pe zi. la aceasta doza rezultatele se vad in 8-10 saptamani. Daca efectele steroide ale Dianabolului scad dupa 8 saptamani, se poate folosi in combinatie cu un steroid injectabil, dar doza nu trebuie sa creasca.

Rezultate bune pot fi obtinute combinand 20-30 grame de Dianabol cu 200-400 mg de Deca-durabolin saptamanal. Pentru cei care isi doresc sa aiba forta mai mare si o masa musculara mai bine definita, ar trebui sa combine Dianabol cu Oxandrolon sau Winstrol. Desi Dianabol are destul de multe efecte secundare, in cazul atletilor aceste sunt mai rare, dar indiferent de doza luata, distrugerea rinichilor este unul dintre efectele secundare pe termen lung.

Din cauza posibilelor efecte secundaer destul de gravea asupra consumatorilor, steroizii sunt interzisi in numeroase tari. Pot fi folositi doar sub atenta observatie a unui medic. nu trebuie luati in dozele prescrise de un prieten sau o cunostinta, pentru ca efectele secundare pot fi dezastruoase, rezultand chiar moartea.