askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Patru mituri despre mersul la sala

Patru mituri despre mersul la sala

2/21419
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Daca ar fi sa luam in considerare tot ceea ce spune lumea nu am ajunge nicaieri. Ca si in oricare alt domeniu, miturile si-au facut loc si in ceea ce priveste mersul la sala si periodicitatea antrenamentelor. Afla in randurile urmatoare patru dintre cele mai frecvente mituri.

1. Numai o anumita categorie de exercitii te pot ajuta.

Acest gen de gandire determina pe cei mai multi sa isi stabileasca un program de lucru la sala mult mai complex decat le permite organismul. Intre timp, specialistii au demonstrat ca orice fel de exercitii sunt mai bune decat deloc. Spre exemplu, mersul de jos chiar si numai o ora pe saptamana scade considerabil riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare.

2. Daca te antrenezi din greu vei putea obtine rezultatele pe care ti le doresti.

Acest lucru este cat se poate de neadevarat, iar de cele mai multe ori nu frecventa sau gradul de dificultate al exercitiilor determina aparitia rezultatelor sconatate, ci genetica si consitutia fiecaruia.

3. Persoanele ceva mai plinute fac sport degeaba.

Studiile au demonstrat ca persoanele grase si grasute care fac exercitii fizice regulate au sanse sa traieasca mai mult decat cele sedentare. Indiferent de varsta, sex sau greutate, sportul este cea mai simpla si eficienta metoda de a te mentine sanatos.

4. Numai exercitiile la sala sunt eficiente.

Si acest lucru este numai un mit. Specialistii in domeniu spun ca exercitiile sunt eficiente chiar daca sunt facute acasa sau la sala, important fiind numai gradul de implicare al persoanei.

A.G., AskMen.ro