Nu te plictisi la sala
6/6653
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Plictiseala cu care uneori te confrunti la sala, in timpul antrenamentelor, este greu de combatut, dar trebuie sa o faci pentru ca toate sa decurga normal. Este greu sa ramai mereu motivat cand ai o viata destul de incarcata sau cand ai anumite interese care fac parte din acea rutina care ne macina. Din fericire, daca stii cum sa faci ca antrenamentele sa fie cat mai interesante si placute, poti rezista si iti poti atinge obiectivele. Iata cam ce trebuie sa faci pentru a evita aceasta plictiseala ce survine in mod natural.

Inverseaza oridinea exercitiilor
Acesta este un lucru ce trebuie facut nu numai pentru a evita plictiseala si rutina, dar si pentru a a vea in fata o noua provocare. Probabil ca incepeti de obicei cu ridicarea unor greutati mari, pentru ca apoi sa treceti la exercitii izolate. Pentru urmatoarele sedinte, incercati sa incepeti cu exercitiile izolate. Asta va preveni oboseala datorata rutinei. Cand treci apoi la ridicari de greutati mari, deja ti-ai folosit o parte din forta si energie si asta te va face sa muncesti si mai mult pentru a rezista sesiunii de antrenament. Cu toate acestea, probabil ca vei fi nevoit sa ridici ceva mai usor, dar daca nu faci asta asigura-te ca ai pe cineva aproape in caz ca muschii cedeaza la un moment dat.

Fa un circuit cardio
Daca principalul dumneavoastra scop este acela de a arde grasimea, trebuie in mod cert sa faceti un circuit cardio. In loc de a sta la acelasi aparat ore in sir si de a te epuiza cu totul, mai bine imparti acest timp in perioade de 10-15 minute. Treci pe la banda de alergare, pe la bicicleta eliptica si apoi pe la bicicleta normala. Nu numai ca antrenamentul vi se va parea mai scurt si mai usor de suportat, din moment ce nu faceti aceeasi miscare ore in sir, dar va ajuta sa antrenati o mai mare varietate de muschi.

Fa din asta o competitie
Cel mai bun mod de a iesi din comun la antrenamente este acela de a provoca un prieten sau un amic la o intrecere. Pariati pe cine va fi primul care va reusi ceva, cum ar fi sa faca 30 de ridicari cu cea mai mare greutate, sau sa alerge o ora pe bicicleta la viteza maxima. Cel care pierde face cinste cu masa de dupa.

Participa la un concurs
Pe langa a provoca un prieten sau amic la o intrecere, poti sa te orientezi asupra unui eveniment anume. Daca tucrezi ca asta te va ajuta, participa la un concurs. Asta te va oblige sa iti ordonezi viata pentru a putea fi in forma, nu numai fizica dar si psihica. Daca vrei doar sa arzi grasimi, participa la o alergare. Daca ai o mentalitate mai de competitie, poti sa te gandesti sa intri intr-o echipa de sportive amatori.

Antreneaza-te si afara
Cateodata, te poate plictisi si faptul ca te antrenezi mereu in acelasi loc. Daca este cazul, gandeste-te sa te antrenezi afara. In principiu, nu ai nevoie de greutati sau de sala pentru a beneficia de un antrenament perfect. Incearca sa faci flotari, plimbari sau alergari cu greutate in spate, iar asta iti va stimula in mod cert muschii intr-un mod pozitiv.

Antreneaza-te pentru a avea forta
Multi sunt fixati pe idea ca trebuie sa faca 8-12 repetari pe serie pentru a isi mari masa musculara. Din pacate insa, acesta nu este cel mai bun mod de a te antrena pentru ca nu te scapa de plictiseala si nici nu este eficient pentru forta voastra. Dupa ce termini un ciclu de 6-8 saptamani, incearca sa schimbi ceva si orienteaza-te pe exercitii care sa iti mareasca forta. Lucreaza izolat si fa multe repetari daca vrei asa ceva. Varietatea te va ajuta sa mergi tot inainte si vei fi surprins de cat de bine arati dupa doar cateva saptamani de antrenament.

Ia o pauza
Cateodata, plictiseala ce survine in timpul antrenamentelor inseamna ca trebuie sa iei o pauza. Supra-antrenamentul poate deveni o problema reala si este una dintre cele care fac in asa fel incat efectele antrenamentului sa dispara in timp. Lipsa motivatiei este un semnaul puternic al faptului ca nu mai puteti, nu acum. Daca in ultimele 4-6 luni ati lucrat in permanenta la sala, fara a va lua macar o saptamana de repaus, poate ca ar trebui sa o faceti acum.Mergeti la sala impreuna cu un prieten
O alta modalitate foarte buna de a nu va plictisi la sala este aceea de a merge acolo impreuna cu un prieten. Unul dintre motivele pentru care barbatii mai sar peste antrenamente este reprezentat de intalnirile cu prietenii, asa ca fa ambele lucruri in acelasi timp.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro