askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Membre inferioare

Membre inferioare

2/21397
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Picioarele ar trebui sa fie un subiect de interes pentru barbati deoarece sunt cele care sustin restul organismului. Cum ar fi sa lucram numai trenul superior dar sa avem picioare slabe, firave Am fi ca `uriasul cu picioare de lut`, fara forta, fara echilibru. Mama natura are insa cuvantul hotarator in aceasta privinta. Fiecare se naste cu un bagaj genetic in ceea ce priveste sistemul muscular si osos dar, in mod cert, putem imbunatati orice conformatie cu ajutorul unui program sportiv si nutritional adecvat.

Cvadricepsul femuralPe langa alergare, care este in sine un exercitiu deosebit de complex si util, va recomand lucrul intens la sala de fitness, cel putin o sedinta pe saptamana.

Cvadricepsul femural (Poza 1, 2, 3) - se lucreaza la `scaunul roman` sau presa de picioare. Miscarea trebuie sa fie lenta, nu Cvadricepsul femuralcu avant, deci reglati-va greutatea astfel incat sa puteti controla contractia musculara si sa puteti executa 8 - 10 repetari pe serie, 3-4 serii cu pauza de 1 minut intre ele. Genoflexinile se pot executa cu haltera in spate, incarcata in functie de forta fiecaruia. Este un exercitiu important pentru ca la acesta contribuie si muschii fesieri. Fandarile se executa gantere in maini,Cvadricepsul femural in merg sau pe loc, cu haltera. Lucreaza cvadricepsul, fesierii si gambele.

In Poza 4 antrenorul nostru ne exemplifica lucrul la presa pentru picioare. Aceasta poate fi orizontala sau inclinata la 30 de grade si poate fi incarcata cu discuri. Este recomandata o incalzire buna a picioarelor inainte de utilizare. Pe timpul coborariiLucrul la presa pentru picioare se inspira iar la sfarsitul ridicarii se expira puternic. Patru - cinci serii cu greutati mari, o data pe saptamana, va asigura un tonus muscular deosebit.

Bicepsul femural (Poza 5) - se lucreaza la aparatul de flexii din culcat. In momentul inceperii miscarii impingeti bazinul in bancheta si incercati sa nu va sprijiniti in genunchi, astfel muschiul ramane tensionat Bicepsul femuralpe tot parcursul exercitiului. Greutatea o reglati dupa forta dumneavoastra proprie, astfel incat sa puteti executa 8-10 repetari pe serie, 3-4 serii, pastrand miscarea uniforma.

Pentru gambe putem face ridicari pe varfuri cu gantere in maini, de preferat cu varfurile picioarelor pe un suport inalt de cativa centimeti. Pentru ca gambele sunt o grupa mai greu de dezvoltat, nu ar fi rau sa folosim gantere mai grele sau haltera. Cautati sa va ridicati cat mai mult si sa faceti o mica oprire in punctul cel mai de sus.

Foto - Razvan Sindelaru - instructor tae-bo, fitness, aerobic - sala GENESSE (medaliat cu argint la Campionatul National de Body-Fitness 2006)