Mancaruri pentru muschi puternici
6/6610
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Adauga varietate pe gratar cu aceste alimente bogate in proteine, substituente pentru carnea de pui sau vita.

Scoici de rau

Scoicile au un nivel ridicat de fier si vitamina C. O singura portie contine jumatate din doza zilnica recomandata de fier si vitamina C. Cum le poti prepara Arunca-le pe gratar pana ce incep sa se deschida cochilia.

Homari

Carnea de homar este foarte saraca in grasime, dar bogata in calciu. Taie homarul pe jumatate cat inca este viu si colecteaza sucul scurs, dupa care unge homarul cu ulei de masline sau unt. Aseaza bucatile de homar pe un gratar incins vreme de 3 minute, stropeste-l cu sucul propriu si mai lasa-le 4-5 minute. Caldura va carameliza carnea oferindu-i mai multa savoare.

Carne de vanat

Carnea de caprioara are mult mai putine calorii decat cea de pui si de doua ori mai mult fier, fata de carnea de vita. Inainte de a o prepara marineaz-o in vin rosu sau ulei de masline. Pune carnea taiata bucatele la temperatura inalta 3-4 minute, pe gratar.

Strut

Carnea de strut contine foarte mult fier. Marineaz-o in ulei de masline dupa carea aseaz-o pe gratarul incins 3-4 minute pe fiecare parte.

Pestele-spada

In afara faptului ca poate fi un trofeu de care sa fii mandru, pestele spada are exact acelasi numar de calorii ca si carnea de pui, doar ca este imbogatita cu omega-3. Unge-l cu ulei de masline si stropeste-l cu ceva suc de lamaie. Se gateste la fel ca strutul: la temperatura inalta, pe gratar, 3-4 minute pe fiecare parte.