Ma ingras din cauza body-building-ului?
6/6642
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mergi la sala si te antrenezi zilnic, iar apoi mergi pe jos o ora. Iti lucrezi muschii pana la epuizare,dar in loc sa slabesti te-ai ingrasat cu vreo 2 kg, de cand ai inceput programul de fitness. Cum e posibil asta

Se poate ca exercitiile sa fie cauza cresterii in greutate
Este adevarat ca antrenamentele de la sala de forta cresc masa musculara si bineinteles ca si greutate, dar in multe cazuri nu asta e problema. Daca observi o crestere in greutate dupa ce ai inceput programul exercitiilor, cel mai probabil motivul este ca numarul caloriilor arse este mai mic decat al celor castigate.

Un studiu publicat in septembrie 2007 in Journal of Obesity a demonstrat ca persoanele care fac zilnic exercitii fizice au tendinta sa manance mai mult, deoarece cred ca vor arde caloriile la sala de forta. Este adevarat ca lucrand la sala arzi calorii, dar asta nu inseamna ca in drumul pe care-l pacurgi de la sala spre casa va trebui sa mananci o shaorma.

O cale de a face diferenta intre greutatea castigata datorita masei musculare si greutatea datorata cresterii grasimii, este sa iei in calcul masa de grasime in raport cu greutatea corporala.

Ca sa vezi daca din cauza exercitiilor iei in greutate, noteaza-ti intr-un jurnal tot ceea ce mananci, dar si cat timp pierzi la sala, pe o perioada de cateva saptamani. Asigura-te ca marzi mai multe calorii decat mananci.

Sunt foarte multe site-uri de pe care poti afla caloriile din mancarea pe are o consumi si cate calorii arzi intr-o ora de efort. Scrie toate informatiile in jurnalul zilnic. De asemenea, poti calcula de cate calorii ai nevoie pentru a pierde in greutate. In acest fel, poti sa reduci cantitatea meselor, sau sa cresti numarul exercitiilor fizice. Jurnalul iti va oferi situatia reala si un mod obiectiv de a afla factorii care contribuie la cresterea ta in greutate.

Daca descoperi ca te ingrasi din cauza exercitiilor fizice, nu te descuraja. Urmarindu-ti procentul de grasime din corp si tinand la indemana un jurnal cu alimentele consumate, te vei indrepta pe drumul catre scaderea in greutate.