askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Lucreaza la fix si izolat

Lucreaza la fix si izolat

2/21429
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Foarte multi barbati care merg la sala de forta prefera sa lucreze la aparatele fixe care sunt in dotarea salii, decat la celelalte. Iar lucrul la aparatele fixe este ideal pentru doua categorii de barbati: cei care sunt pentru prima oara intr-o sala de forta si cei care au suferit anumite leziuni.

De ce spunem ca aparatele fixe sunt bune pentru incepatori

Prima oara cand intrati in sala vedeti aparatele insirate si pe cei care lucreaza la ele. Tot felul de aparate, care mai de care mai sofisticate. Si pentru un incepator, sofisticat inseamna intimidant, asa ca poate este mult mai usor sa incepeti lucrul la aparatele fixe. In plus, daca lucrezi la sala fara antrenor, te poti accidenta foarte usor. Ei bine, aparatele fixe sunt mai sigure, prevenind mult mai bine riscul accidentelor.

De ce spunem ca aparatele fixe sunt bune pentru accidentati

In momentul in care ati fost accidentat si sunteti in perioada de recuperare, veti lucra la aparatele fixe, nu la celelalte. La aparatele fixe puteti lucra izolat, angrenand doar grupele de muschi pe care vreti sa le antrenati, nu si pe cele care au avut probleme. Astfel veti ramane in forma si in timpul recuperarii si nici nu veti risca o accidentare mai grava.

Un element foarte important, atat pentru incepatori cat si pentru avansati, este faptul ca aparatele fixe, la care se lucreaza izolat, sunt foarte usor de folosit. Va asezati, ajustati greutatile si pozitia corpului si incepeti programul. Insa niciodata nu uitati, incepator sau avansat fiind, ca inainte de inceperea lucrului trebuie facuta o incalzire. Si niciodata o incalzire superficiala, doar a grupelor de muschi ce trebuie lucrate, ci a tuturor.

Nu exista sportiv in lume care sa poata duce la capat fara probleme o sesiune de antrenament, daca in prealabil nu a efectuat o incalzire corespunzatoare a corpului. Asa ca, indiferent care sunt motivele pentru care mergeti la sala, retineti ca nimic nu se poate face fara efort, dar si ca nu sunteti acolo pentru a va rani.

In lipsa de antrenor, va recomand sa cititi cateva minute despre lucrul la sala, grupele de muschi, serii si program, pentru a fi in tema. Este foarte important sa stiti ce faceti, nu sa va aruncati cu capul inainte pentru ca a venit vara si vreti sa dati repede burta jos.

F.D., AskMen.ro