askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Fii propriul tau antrenor

Fii propriul tau antrenor

2/21427
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
De cand cu vremurile moderne, femeile si barbatii sunt dedicati intr-o mare proportie dobandirii unui look in trend, care s-ar putea traduce mai mult prin "atragerea privilor persoanelor de sex opus". Un abdomen plat, perfect, cu "patratele" bine definite ce se vor evidentia discret prin fiece camasa sau tricou pe care il vei purta sunt un "must have" in tinuta si modul de prezentare al fiecarui barbat.

Probabil ca si tu faci parte din categoria acelora care si-ar dori sa arate mai bine si sa scape de stratul adipos ce s-a lipit pur si simplu de abdomen (mama ei de bere!), dar timpul nu prea iti permite sa mergi la sala. Exista o solutie si o alternativa la orice, asa ca afla din randurile urmatoare ce pasi trebuie sa urmezi in "cucerirea" abdomenului perfect.

1. Seara, dupa ce te intorci de la serviciu, mergi in parcul alaturat casei tale si alearga. Nu trebuie sa parcurgi distante impresionante chiar din prima seara, ci sa o cresti trepat, pe masura ce te vei obisnui, iar corpul tau va capata experienta. Nu numai ca alergatul ajuta la modelarea muschilor abdominali, dar te ajuta si sa te mentii in forma.

2. In ceea ce priveste abdomenele, parerile sunt impartite, dar rezultatele acestor exercitii merg mereu la sigur. Fa in fiecare seara o serie de 30 – 50 abdomene si vei vedea diferenta chiar dupa prima saptamana. Un astfel de exercitiu excutat corect se face prin ridicarea trunchiului din pozitia culcat la orizontala la 70 - 90 grade, astfel incat muschii abdominali sa ramana tot timpul incordati. In timpul exercitiului picioarele trebuie sa ramana fixate pe podea, iar mainele se tin sub cap.

3. Un alt exercitiu foarte usor pe care il poti face ori de cate ori dipui de timp este saritul corzii. Iti intareste si defineste nu numai muschii picioarelor, ci si pe cei abdominali. Fa acest lucru de cel putin 3 – 4 ori pe saptamana in serii de cate 100 sarituri.

4. Bicicleta. Nu, nu despre mersul pe bicicleta este vorba, ci despre exercitiul fizic ce poarta acest nume. Pentru a-l putea efectua ca la carte e nevoie sa stai culcat pe podea, sa indoi genunchii, in timp ce talpile vor ramane indreptate spre sol. Mainile trebuie tinute sub cap, iar in acest timp trebuie sa duci cotul drept deasupra genunchiului stang , iar apoi cotul stang catre genunchiul opus. Aceste miscari trebuie combinate cu o miscare a picioarelor asemanatoare pedalarii.

5. Un alt exercitiu util in dobandirea abdomenului de vis este acela in care stai tot intins pe spate (oricum iti place aceasta pozitie), mana dreapta o tii pe abdomen, iar piciorul drept este indoit pe genunchiul opus. Aproprie apoi cotul drept piciorului stang. Dupa ce faci aproximativ 10 exercitii pe o parte, schimbi picioarele.

A.G., AskMen.ro