askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Exercitii pentru muschii picioarelor

Exercitii pentru muschii picioarelor

2/29069
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Da, stim ca iti doresti pectorali cat mai mari, 6 packs si bicepsi impresionanti, dar nu trebuie sa uiti ca totul trebuie facut cu cap. Iar daca te concentrezi in special pe partea superioara a corpului nu vei face altceva decat sa arati disproportionat.

Chiar daca esti barbat, picioarele nu sunt deloc de ignorat. Asa ca, introdu in antrenamentul de la sala si exercitiile pentru picioare. Iata care sunt cele mai bune exercitii pentru muschii picioarelor!
1. Fandari
Desi multi sar peste acest exercitiu simplu, el este mai mult decat important pentru musculatura picioarelor. Tine minte ca pasul din fata sa nu fie prea amplu, pentru ca spatele sa raman drept, iar gamba piciorului de sprijin sa poata forma unghiul de 90 de grade corect.

Ce lucreaza: coapsele, gambele, muschii fesieri
2. Ridicarile pe varfuri
Un alt exercitiu extrem de simplu si ignorat de multi barbati este banala ridicare pe varfuri. Tine in fiecare mana cate o gantera nu foarte grea si ridica-te usor pe varfuri, mentine-te in aceasta pozitie cat de mult poti, apoi coboara usor.

Repeta o repriza de 3-4 ridicari de 8-10 ori pe antrenament.

Ce lucreaza: gambele
3. ï¿‚Extensii
Acest exercitiu se realizeaza in principal la sala, pentru ca ai nevoie de aparat. Nu uita sa tii mainile pe manere pentru a asigura imobilitatea corpului. In momentul in care ridici picioarele trage aer in piept si expira in momentul in care revii la pozitia initiala.

Ce lucreaza: muschii cvadricepsi
4. Genuflexiuri cu haltera
Pana si genuflexiunile simple sunt necesare unui antrenament complet al picioarelor, insa daca te-ai hotarat sa te pui serios pe treaba, incearca sa faci genuflexiuni cu haltera la ceafa. Desi pentru unii este un exercitiu greu, acesta este foarte util pentru ca pune in functiune intregul sistem muscular.

Pentru ca nu este un exerciu care se realizeaza acasa decat de sportivii profesionisti, recomandam sa cereti ajutorul unui antrenor pentru a evita eventualele accidentari.

Ce lucreaza: muschii fesieri, muschii cvadricepsi, abdominali, gambele si coapsele.
5. Genuflexiuni rapide cu haltera
Genuflexiunile rapide cu haltera sunt tot un exercitiu pentru antrenarea completa a muschilor corpului. Executarea este aceeasi ca la genuflexiunile simple, insa aici se adauga o haltera care nu trebuie sa depaseasca greutatea medie suportata de corpul tau.

Ce lucreaza: muschii abdominali, fesierii, cvadricepsul, muschii spatelui, gambele si coapsele.