askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Dieta cu soia pentru barbati

Dieta cu soia pentru barbati

2/21311
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Soia este un aliment foarte bogat in proteine, care daca este consumata regulat, in cantitati adecvate, poate duce la marirea muschilor la fel de repede ca si cand ai lua alte suplimente alimentare.

Totusi, unii barbati isi fac griji, caci soia combinata cu flavonoide, substante asemanatoare cu estrogenii, poate avea efecte adverse asupra corpurilor lor.

Cercetarile extinse au stabilit ca doze foarte mari de soia nu au niciun efect advers asupra organismului barbatilor. O mica scadere a nivelului de testosteron, marirea sanilor si modificarea sfarcurilor sunt schimbarile observate cand a fost administrata de 30 de ori mai mult cantitatea de soia, pe care in mod normal o luai din proteine.

De retinut ca soia in stare cruda sau boabele de soia nu sunt foarte bune pentru sanatate.

Iata cele cinci beneficii importante pentru sanatate ale mancarurilor gatite din soia.

Sanatatea oaselor: previne osteoporoza si mentine mai mult timp oasele mai puternice.

Diabetul: au un indice glicemic mic si deci nu cresc nivelul zaharului din sange.

Colesterolul: este un aliment natural care scade nivelul colesterolului si ajuta la marirea masei musculare.

Lupta impotriva cancerului de prostata: ajuta la vindecarea cancerului de prostata, in functie de stadiul in care se afla.

Muschi: soia este cea mai mare sursa de proteine. De retinut ca trebuie luata in cantitati moderate.

Soia este probiotica, ceea ce inseamna ca ajuta la cresterea bacteriilor sanatoase in organism. Contine fibre, acid folic, antioxidanti si grasimi. Cei care mananca zilnic a treia parte dintr-o ceasca, va beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment