Cresterea masei musculare
6/6678
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pentru cei care merg la sala nu numai pentru a se mentine in forma, ci si pentru a dobandi un fizic mai estetic, este foarte important sa stie ca trebuie sa aiba ce sa lucreze. Si cand spun asta ma refer strict la masa musculara. Pentru ca trebuie sa ai o masa musculara dezvoltata pentru a te putea defini foarte bine si pentru a dobandi acel fizic atletic pe care il doresti.

Nu este un secret ca foarte multi dintre noi nu au mult timp disponibil pentru a dedica lucrului la sala, asa ca o sa incerc sa va prezint cateva modalitati de a va ocupa de acest aspect, cresterea masei musculare, cat mai rapid.

In primul rand, unul din factorii cei mai importanti este reprezentat de frecventa antrenamentului. Stim ca pentru a ne creste rapid masa musculara trebuie sa facem un antrenament in forta, iar acesta are doua componente: intensitatea si recuperarea. Antrenamentul de forta consta in sesiuni de ridicari de greutati, insa foarte important este ca aceste sesiuni trebuie sa fie scurte si intense. Si bineinteles ca dupa un asemenea antrenament trebuie sa iti lasi muschii sa se odihneasca. Tot in aceasta perioada volumul lor se va modifica, crescand.

Muschii au nevoie de relaxare dupa antrenamentele in forta, iar de asta ne dam seama si daca luam in calcul ultimele studii, care spun ca o crestere a muschilor se observa la o saptamana dupa ultimul antrenament, iar asta doar daca ai luat pauza. Pentru ca in cazul in care lucrezi zi de zi, nu vei vedea nimic. Iar asta pentru ca nu se respecta perioada foarte importanta de recuperare.

Alt element important il reprezinta numarul de sesiuni de antrenament si numarul de exercitii per sesiune. Incercam sa explicam din punct de vedere logic si al organismului acest fenomen si de ce este important. Doar o anumita cantitate din totalul energiei noastre poate fi folosit pentru antrenamente cu greutati, iar asta pentru ca dupa circa 20-30 de minute de antrenament intens nivelul zaharului din sange scade foarte mult. Asadar, este foarte importanta selectia exercitiilor pe care vrei si trebuie sa le faci, pentru ca nu ai foarte mult timp la dispozitie. Avand in vedere ca lucrezi pentru masa musculara acum, iar abia apoi pentru definire , trebuie sa iti antrenezi grupele principale de muschi, pentru ca acest antrenament se va rasfrange in mod pozitiv asupra intregului tau corp. Antrenand muschii principali, corpul devine mai pregatit si se poate creste numarul de repetari de la serie la serie, lucrand cu atentie.

Sesiunile singulare de antrenament sunt mult mai eficiente decat cele multiple, asa ca incearca sa tragi foarte tare la prima serie, astfel incat sa nu mai fie nevoie de o a doua pentru acea grupa musculara. Si lucrand doar o singura serie economisesti si energie pentru un alt exercitiu. Pe langa asta, iti va fi mult mai greu sa te accidentezi sau sa te saturi de sala si sa pleci acasa.

Foarte important de retinut pentru aceste antrenamente de forta si pentru dezvoltarea masei musculare este faptul ca trebuie sa lucrezi mereu cu alte greutati, mai mari sau mai mici si sa schimbi in continuu numarul de repetari. In principiu, pe masura ce te antrenezi mai intens vei putea sa folosesti greutati mai mari si sa sa cresti numarul de repetari in cadrul seriei principale.

F.D., AskMen.ro