Ce sa mancam dupa antrenamente?

6/6594
label Sanatate autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Masa post-workout este probabil si cea mai importanta gustare din zi pentru orice om caruia ii pasa de nutritie, care trage de fiare, vrea sa slabeasca sau sa arate mai bine. Cu toate astea, din pricina multitudinii de sfaturi si diete diferite care se gasesc online, aceasta masa este si cea care ii bulverseaza pe multi.

Ce ar trebui sa consumi si ce nu, dupa antrenamente

In afara de apa, de care se stie deja, aceasta masa trebuie sa contina doua lucruri si sa duca lipsa de un altul. Mananca proteine si carbohidrati. Nu manca grasimi. Mai intai sa explic de ce sa nu mancati grasimi dupa revenirea de la sala. Ei bine, grasimile incetinesc digestia. In cazul nostru, grasimile incetinesc digestia proteinelor si a carbohidratilor.

La cat timp dupa antrenament ar trebui sa mananc

Cat mai repede cu putinta. Nu zic sa pui greutatea jos si sa incepi sa rabatezi. Nu trebuie sa fie chiar atat de repede. Totusi, exista o anumita perioada de timp in care organismul va beneficia cel mai mult de nutrientii primiti. Intervalul maxim este de o ora, insa cel mai bine ar fi sa mananci in primele 30 de minute.

Proteinele post-workout

Chiar daca carnea de pui, de peste si ouale reprezinta resurse importante de proteine, ele nu sunt tipul ideal de proteine de care ai nevoie dupa antrenamente. Acest manacaruri sunt solide, iar proteinele din mancarurile solide se digera foarte greu. Chiar daca ai manacat un aliment cu o cantitate foarte mare de proteine, corpul nu va beneficia un timp indelungat de acest ospat.

Ce surse de proteine sa folosesc

Pudra de proteine, amestecata cu un lichid, de obicei apa, ofera cea mai buna alternativa de hranire a organismului dupa sala. Cantitatea de proteine pe care ar trebui sa o asimilezi se calculeaza astfel: 0.50 grame de proteine per kilogram.

Carbohidratii

In aceeasi masura cu proteinele si carbohidratii sunt foarte importanti. De ce Carbohidratii sunt folositi de organism pentru a reface glicogenul din muschi, deoarece in timpul efortului, acesta este consumat. Carbohidratii sunt, de asemenea, injectii de insulina, ajutand la procesul de asimilare a nutrientilor in tesuturile musculare. Carbohidratii se pot obtine din cartofi albi, orez si porumb. Cantitatea de carbohidrati trebuie sa fie mai mare decat cantitatea de proteine, asadar 0.8 grame per kilogram.