askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Ce este Pilates?

Ce este Pilates?

2/21291
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Multe staruri hollywoodiene sunt incantate de rezultatele oferite de pilates. Nu poti intra intr-o sala de fitness fara sa vezi asemenea sedinte. Dar ce este pilates

Pilates este denumit dupa Joseph Pilates. In 1914, Pilates a fost un boxeur care a trait in Anglia. In timpul Primului Razboi Mondial, Pilates a fost luat prizonier in Germania, si tinut intr-o inchisoare. Acolo a pus bazele unui exercitiu pentru sanatate bazat pe yoga, filosofia Zen si un numar de exercitii preluate de la romani si greci. Acest exercitiu de sanatate i-a ajutat pe cei din inchisoare sa lupte cu boala si sa isi mentina puterile.

Pilates este recomandat ca o metoda de intarire a spatelui si a coloanei vertebrale. Dupa ceva vreme de la practicarea exercitiilor pilates, vei observa o mai mare mobilitate a incheieturilor, circulatia este vadit imbunatatita, abdomenul mai plat si o talie mai ingusta. Cei mai atrasi de acest exercitiu sunt dansatorii, caci lor le trebuie o flexibilitate si agilitate mare, dar si rezistenta, pe care sistemul pilates le poate oferi. Pilates intareste corpul din interior spre exterior, ajuta la eliminarea stresului si anxietatii.

Pilates este foarte atractiv pentru cei care se recupereaza dupa o boala sau pentru cei in varsta si supraponderali. Datorita faptului ca miscarile sunt foarte lente, acest exercitiu este preferat de femeile care tocmai au nascut, din dorinta de a scapa de kilogramele castigate in timpul sarcinii.

Indiferent de motivele alese pentru a practica pilates, acest exercitiu este cu siguranta unul dintre cele mai hot trenduri si adaptabil oricarei varste sau stil de viata.