askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Beneficiile aparatelor fixe

Beneficiile aparatelor fixe

2/21413
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cand intri intr-o sala de gimnastica, primele piese de echipament pe care le vezi sunt numeroasele aparate fixe. Te asezi, stai culcat sau in sezut, si le lasi sa-ti ghideze trupul, rezistand fortei lor; tot ce trebuie sa faci este sa tragic sau sa impinge.
Aparatele de acest gen sunt foarte buna pentru incepatori, deoarece nu prezinta un factor de intimidare ridicat. Trebuie doar sa selectezi o greutate care ti se potriveste, sis a urmaresti raza demiscare a masinii, astfel incat sa se directioneze spre grupa pe care vrei sa o lucrezi. Avand in vedere ca incepatorii nu sunt foarte bine educati, aceste aparate ajuta si la prevenirea accidentelor, fiind foarte usor de folosit.
Beneficiile aparatelor fixe

Lucrezi mai repede
Avand in vedere ca nu este nevoie decat de a sta la masina si de a selecta o greutate, poti progresa foarte repede! Daca vrei sa lucrezi foarte mult, este la fel de simplu, avand in vedere ca nu trebuie decat sa te ridici de la un aparat, sa te asezi la un altul, si aici doar sa ajustezi greutatile.
Se reduce riscul accidentelor
Acest lucru este foarte important pentru incepatori, deoarece inca nu sunt familiarizati cu amploarea miscarilor si risca sa faca intinderi sau rupturi. Aceste accidente se intampla frecvent in momentul in care iti suprasoliciti trupul, sin u esti constient de amploarea miscarii pe care o poate suporta, iar aceste masini fixe te protejeaza de aceste neplacute evenimente.
Usurinta folosirii
Majoritatea acestor aparate sunt foarte usor de folosit, fiind nevoie doar sa te asezi la ele pentru a sti cum sa lucrezi. Cei care vor sa angajeze un antrenor dedicat acestor exercitii, pot foarte bines a renunte la aceste idei, pentru ca este mai simplu sa citeasca instructiunile de pe aparat.
Utile cand te recuperezi dupa o accidentare
Daca ai fost grav accidentat, aparatele fixe sunt ideale, pentru ca ele pot izola si lucra doar o anumita parte a corpului, iar zonele afectate se pot relaxa in voie. Acest lucru va va permite sa ramaneti in forma in timp ce treceti prin procesul de recuperare.