askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Avantajele antrenamentului la sacul de box

Avantajele antrenamentului la sacul de box

2/21263
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Foarte multi barbati merg la sala. O pare parte insa evita antrenemanetele la sac. Explicatia: ¬Ce e asa de special Dai cu pumnii intr-un sac.¬
Explicatia adecvata: Antrenamentul la sac este foarte greu si le e teama. Trebuie sa fii intr-o forma fizica buna pentru a putea face fata si majoritatea exercitiilor ce implica ridicarea de diverse greutati nu iti ofera aceasta posibilitate.

Avantajele fizice ale antrenamentului la sac sunt insa incomparabile cu toate celelalte execitii ¬statice¬ ce se bazeaza pe ridicari sau impingeri.

Avand in vedere ca este un tip de antrenament cardio, vei face un mare serviciu inimii tale. Asta te va ajuta si sa scapi de grasimile de pe vasele de sange.

Iti vei dezvolta si viteza de reactie si controlul asupra corpului. Vei dezvolta coordonarea si balansul. Vei fi mult mai sigur pe fiecare muschi al tau.

Vei mari si imbunatati forta de lovire si iti vei tonifica si dezvolta musculatura. Nu uita ca atunci cand lovesti, tot corpul tau este pus la lucru. De la muschii gatului si ai fetei, la brate, torace, picioare si pana la muschii degetelor.

Kilogramele in plus vor fi inalturate mult mai usor si vei putea sa iti cresti si mobilitatea.

Pe plan mental vei reusi sa castigi mai multa incredere in tine si propriile capacitati, vei scapa de stresul cotidian, vei fi mai rabdator si mai determinat.

Un alt plus as fi puterea de concentrare, care se va dezvolta odata cu timpul si exercitiile executate corect.

Evita greselile

Antrenamentul la sac are multe avantaje daca este executat corect, insa te poate si rani daca nu o faci asa cum trebuie.

Pentru a evita insa eventualele accidentari iti recomand ca la inceput sa folosesti niste manusi. Multi oameni le folosesc pe cele de box, insa fiind prea mari mai mult te pot incurca. Ar fi perfect daca ai folosi unele de kick-boxing. Sunt mai mici si te lasa sa le controlezi mult mai bine. Asa vei putea executa loviturile cat mai corect si vei fi si mult mai aproape de senzatia reala.

Chiar daca consideri ca ai trecut de pragul de incepator, este de preferat sa nu lovesti in sac cu mainile goale. Cel mai bine este sa iti bandajezi mainile cu fese medicale ce se gasesc in orice farmacie. Poti deasemenea opta si pentru fesele elastice.

Nu lovi de la primele antrenamente cu putere. Ligamentele si tendoanele sunt mai sensibile si se adapteaza mai greu. Chair daca muschii sunt total pe dos, rezista tentatiei pentru a nu resimti dureri cand vei termina antrenamentele.

Fa miscarile la inceput incet, pentru a reusi sa ajungi la momentul in care poti executa cat mai corect loviturile. Apoi vei putea lovi cu si mai multa forta.

Tine mereu garda clasica si loveste percutand sacul, nu impingand. Tine coatele apropiate de corp si loveste miscand corpul in directia loviturii.

Pnetru viteza si rezistenta poti arunca o privire peste acest filmulet: