askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  Antrenamentul abdomenului

Antrenamentul abdomenului

2/21393
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu cred ca mai trebuie sa conving pe cineva cat de important este un abdomen plat pentru noi, barbatii. Si nu cred ca au fost niciodata cu adevarat la moda, burtile revarsate peste centura pantalonilor, pline cu bere. Pe langa dieta, lucrul in sala de fitness este deosebit de important. Va prezint in continuare cateva exercitii pentru abdomen.

Exercitii Abdominali

Lucrul muschilor abdominali se poate face la aparatul special dedicat acestor grupe (poza 1). Sarcina acestuia trebuie aleasa astfel incat sa va permita efectuarea a 5 serii de cate 25 - 30 de repetari, pana la epuizare. Acest exercitiu va antrena muschii abdominali superiori si inferiori.

Exercitii Abdominali

Banca cu plan reglabil (poza 2) se poate folosi nu numai pentru inferiori si superiori, ci si pentru oblici. Ridicarile trebuiesc facute cu rotirea trunchiului, de preferat cu mainile la ceafa. In timp, unghiul de inclinare al bancutei poate fi marit, astfel incat efortul depus sa fie mai substantial.

Exercitii Abdominali

La salteluta, exercitiile sunt foarte variate (poza 3). Unul dintre acestea se executa cu imobilizarea picioarelor de catre un partener de sala si ridicarea trunchiului, ca in imaginea indicata. O alta varianta posibila este, din pozitia culcat, ridicarea picioarelor, simultan sau alternativ. Foarte eficient este si exercitul in care ambele coate ating alternativ cate un genunchi. Acesta este foarte eficient in dezvoltarea tuturor grupelor de muschi abdominali.

Foto - Razvan Sindelaru - instructor tae-bo, fitness, aerobic - sala GENESSE (medaliat cu argint la Campionatul National de Body-Fitness 2006)