askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  5 exercitii eficiente pentru abdomen

5 exercitii eficiente pentru abdomen

3/30002
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cu totii ne dorim un abdomen six pack, insa stim ca acesta nu se obtine peste noapte sau intr-o luna - doua. Ai nevoie de antrenament serios si o dieta riguroasa pentru a vedea rezultatele. Daca simti ca obisnuitele exercitii pentru abdomene nu au niciun efect ori te-ai plictisit de ele, exista solutii pentru a iesi din aceasta monotonie.

Iti propunem 5 ᅡexercitii eficiente pentru un abdomen de fier!

1. Placa inclinata

Desi pare un exercitiu simplu, nu este deloc asa si vei simti dificultatea dupa primul minut.

Aseaza-te pe podea, sprijinundu-te doar in genunchi si brate. Antebratele trebuie sa fie lipite de podea, formand un unghi de 90 de grade. Incordeaza-ti apoi abdomenul ca si cum ai vrea sa te protejezi de o lovitura in stomac.

Pentru a adauga un grad mai mare de dificultate exercitiului, tine picioarele incrucisate.
ᅡ2. ᅡMingea medicinala
Ia o minge medicinala, pune-o pe podea si sprijina-te de ea in brate, ridicandu-te usor de la podea. Sustine toata greutatea corpului in brate si varfurile picioarelor.
3. Bara suspendata

Cu ajutorul unei bare suspendate orizontal poti face exercitii nu numai pentru brate, cat si pentru abdomen. Prinde-te de bara, sustine-ti corpul doar cu ajutorul bratelor si ridica picioarele la un unghi de 90 de grade.

4.ᅡGenuflexiuni-cupa

Tine o gantera in pozitie verticala, intre maini, aproape de piept. Incordeaza-ti abdomenul, tine spatele drept si executa genuflexiuni.

5. Lovituri de solduri

Sprijina-ti spatele de o banca, stai cu fata in sus, genunchii indoiti si talpile lipite de podea. Ridica soldurile astfel incat sa formeze o linie dreapta cu umerii, apoi coboara. Repeta miscarea de cel putin 10 ori.