askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Stilul vestimentar minimalist - GALERIE FOTO

Stilul vestimentar minimalist - GALERIE FOTO

1/19457
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Stilul vestimentar minimalist este usor recunoscut datorita croielilor simple, liniilor drepte, formelor geometrice deloc complicate. Acest stil este foarte apreciat atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor, care de cele mai multe ori prefera simplitatea si sunt adeptii devizei "Less is more!".

Asadar, in stilul vestimentar minimalist totul se rezuma la haine cat mai simple, atat in ceea ce priveste croiala, imprimeurile (sau lipsa acestora) si culorile. De asemenea, in stilul vestimentar minimalist nu sunt prezente accesoriile, aplicatiile, bijuteriile etc.

Cum sa te imbraci in stil minimalist

In mod evident, trebuie sa te orientezi catre haine cat mai simple, clasice, fara tot felul de "artificii", fara aplicatii, fara tot felul de nasturi sau croieli indraznete, iesite din comun.

Totusi, de multe ori, adeptii acestuil stil vestimentar se lovesc de monotonia tinutei, tocmai pentru ca aleg piese vestimentare prea obisnuite, lipsite de personalitate. Din acest motiv este necesar sa optezi pentru piese vestimentare in care forma, compozitia si culoarea evidentiaza tinuta.Reguli de care trebuie sa tii cont

Nu mixa mai mult de 3 nuante intr-o tinuta. Acest lucru va pastra atentia asupra tinutei simple si nu va forma o tinuta care cere atentie cu disperare.

De asemenea, tot in ceea ce priveste culorile, este bine ca cele 3 nuante folosite sa faca parte din aceleasi segment. Astfel, nu poti avea o tinuta minimalista formata din verde, portocaliu si negru. Rezuma-te la culori neutre: 3 nuante diferite de maron, 3 nuante diferite de bleumarin sau 3 nuante diferite de gri.

Daca obisnuiesti sa porti costume, evita butonii care incarca o tinuta, iar cravata sau papionul ales trebuie sa fie cat mai simple, fara imprimeuri colorate, fara forme geometrice etc.Stilul casual minimalist

Chiar daca nu esti adeptul hainelor elegante, poti adopta stilul minimalist si atunci cand porti haine casual.

Astfel, ai nevoie de o camasa alba simpla, de un pulover cu nasturi bleumarin, o pereche de jeansi si pantofi casul-sport care sa se asorteze cu camasa.