askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Stilul Rockabilly: L-ai incerca? - GALERIE FOTO

Stilul Rockabilly: L-ai incerca? - GALERIE FOTO

1/19413
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Blugii cu mansetele intoarse, gecile de piele, camasile de tip cowboy, pantofii cu talpa inalta si tatuajele sunt doar cateva dintre elementele definitorii pentru stilul rockabilly. Stilul a luat nastere in anii '50, cand muzica era impartita in blues, country R&B, dupa care a aparut stilul muzical hillbilly, imbinat cu boogie-woogie, cu muzica soul si cu chitara electrica.

Mixul dintre stilurile muzicale a dus la cee ce se numeste rockabilly, care se traspune nu doar printr-un stil muzical, ci si vestimentar.

Printre celebritatile care au adoptat stilul rockabilly s-au numarat Elvis Presley, Frank Sinatra si John Travolta, care au ramas faimosi si in zilele noastre pentru aspectul abordat in perioada respectiva.

Elemente specifice stilului rockabilly

Blugii Levi¬s - acestia se purtau cu mansetele albastre, nu neaparat pentru a fi mai moderni, ci pentru ca in perioada respectiva hainele se purtau in familie, de la un frate la altul. Astfel, pentru o potrivire perfecta in lungime se ridicau usor mansetele.

Geaca de piele - specifica stilului rock'n'roll se poarta peste o camasa stil cowboy sau peste un tricou alb sau negru.Coafura - barbatii care adopta stilul rockabilly sunt adepti ai coafurii de tip pompadour. Astfel, parul este relativ scurt in lateral, iar in partea din fata era inaltat si fixat cu ceara.In mod evident, stilul rockabilly nu se rezuma doar la look, la aspect fizic, ci la stil de viata, la muzica pe care o asculti, atitudinea pe care o ai si chiar la masina pe care o conduci. Desigur, stilul rockabilly nu poate poate fi purtat ca acum 60 de ani. In principi este vorba despre combinarea unor elemente rock'n roll si vintage. Poti purta haine vechi, in combinatie cu unele ultra moderne. In acelasi timp, stilul retro reprezinta o sursa de inspiratie.