Costumul barbatesc reuseste sa complexeze multi barbati tocmai pentru ca pare o costumatie complexa, cu prea multe piese care trebuie sa se potriveasca si reguli de purtare. De fapt, nu este deloc asa, iar sfaturile noastre te vor ajuta sa intelegi si tu misterul costumului barbatesc.
1. Stilul costumului
Exista foarte multe stiluri de costume barbatesti, iar cei mai multi aleg costumul modern, pentru ca se gaseste in toate magazinele barbatesti. Costumul modern are un sacou la un rand de nasturi, pantalon drept si vesta este optionala. Costumele cu sacou cu doua randuri de nasturi sunt perfecte pentru intalniri de afaceri, pe care costumele cu frac sunt pentru ocazii cu adevarat speciale.
2. Cum ti se potriveste
Este cel mai important aspect al unui costum. Linia umerilor sacoului trebuie sa se suprapuna exact peste umerii celui care-l poarta, nu sa vin in prelungirea lor. De aceea, nu face greseala sa cumperi un costum mai mare doar pentru ca vrei sa fie comod. O sa para ca e de imprumut si vei face o impresie proasta.
Talia pantalonilor nu trebuie sa fie prea sus sau prea jos, ci putin deasupra liniei soldurilor si sub zona buricului.
Lungimea pantalonului trebuie sa-ti permita sa stai asezat fara sa dezgolesti o parte din picior, deci repeta acest exercitiu iniante sa-ti cumperi pantalonii.
3. Accesoriile
Cravata, cureaua, ceasul, pantofii si eventual batista sunt accesoriile care nu trebuie sa lipseasca de langa un costum barbatesc. Palaria este si ea optionala pentru ca nu toti sunt dispusi sa poarte o piesa asa de deosebita.
Lungimea cravatei si latimea ei trebuie sa se potriveasca stilului, siluetei si chiar firii celui care o poarta. Cravatele subtiri, uni sau cu un model discret se potrivesc celor mai multi barbati.
Pantofii barbatesti cu sireturi si varf usor rotunjit sunt intotdeuna de preferat, decat modelelor care vin si pleaca si costa o avere. Alege unii clasici, dintr-un material comod, al caror calapod da forma piciorului tau.