Harta cluburilor din Bucuresti

6/6112
label Fashion autorenew 13 Aug 2015, 00:00

In utimii ani, ofertele de petrecere a timpului liber in Bucuresti au devenit mult mai atragatoare si vaste. Fie ca vrei sa-ti omori timpul cu ceva, exceptand statul pe messenger, sau vrei sa asculti muzica ta preferata alaturi de un cerc de prieteni, harta cluburilor din Bucuresti s-a largit considerabil. Cum gusturile muzicale nu se discuta si se diversifica, Bucurestiul vine cu o oferta generoasa privind cluburile.

Sa luam spre exemplu o sambata seara in Bucuresti. Taxi-uri, forfota, lume care misuna la trecerile de pietoni, blugi prespalati si taiati, fuste scurte, parfumuri, gel de par, accesorii, ochelari de soare, tocuri, tenisi, guma de mestecat... Simti deja o euforie inexplicabila care pluteste in jur si incerci s-o impartasesti unor necunoscuti de care te lovesti accidental pe trotuar. Nu toti prietenii tai asculta aceeasi muzica, asa ca trebuie sa mergeti intr-un loc care sa ii multumeasca pe toti.

Si ajungi prin Regie; cea mai ieftina alternativa pe care ar recomanda-o "caministii" din zona. La intrare la club Maxx o coada maricica, tot felul de lume, mai mult sau mai putin pestrita. Intrarea 10 lei, preturile prezentandu-se decent: berea 5 lei, sucul 5 lei, shot-urile 10-15 lei. Muzica variata, de la muzica house destul de comerciala (difuzata intens la radio), la hip-hop, rnb, pop, dance, latino si, mai nou, regheton (o combinatie hibrida de muzica spaniola si rap). Pentru cei care nu sunt familiarizati cu atmosfera din Maxx, clubul este deschis mai multor tipuri de petreceri; de la petreceri cu tematica politica (vezi petrecerile membrilor de partide pe tineret), la seara latino, seara house sau chiar petrecere sexi, prezentari de lenjerie intima, etc.

O alta alternativa si mai ieftina decat Maxx si relativ aproape ca loc este Bavaria, un club cu un target specific in Bucuresti. Bavaria inseamna inainte de toate bere - nu conteaza calitatea, ci cantitatea; cam acesta ar fi motto-ul celor care frecventeaza acest gen de cluburi. Situat langa centrul Orhideea, sau mai exact langa o fabrica de paine, Bavaria este generos cu toata lumea: nu se fac filtre la intrare, pretul de acces este infim, bauturile sunt si ele foarte ieftine, iar dansatoarele care anima barul sunt poate singurul motiv pentru care ar trebui sa zabovesti macar pentru cateva minute. Si iarna e foarte frig.

Ca o completare, clubul R2, foarte aproape de Bavaria, este locul unde gasesti bautura cea mai ieftina, muzica cea mai proasta, si cei mai multi pantofi cu toc, camasi si tricouri mulate (vestimentatie standard - accesoriile si improvizatiile gen ceas de aur, lanturi si bratari sunt binevenite).

Daca ne indreptam putin atentia asupra cluburilor de muzica electronica, putem descoperi alte cateva locuri, care de asta data difera si ca public, si ca design interior, si ca sunet.

Clubul Studio Martin (situate la intersectia dintre Bd Iancu de Hunedoara si Calea Dorobanti) s-a redeschis anul trecut dupa o absenta de aproape doi ani si de atunci aici s-au organizat in fiecare weekend petreceri house cu DJ-i internationali foarte bine cotati. Sa nu va mirati daca nu veti gasi pantofii ascutiti cu toc si persoanele pestrite descrise mai sus - in Studio Martin public se auto-selecteaza, iar cei care nu prea au legaturi cu muzica electronica se vor invita singuri afara din club. Nici fitzosii nu sunt in numar excesiv, atata timp cat incercam sa dam o definitie cat mai aproape de adevar a fitzosului.

Preturile sunt ok pentru un individ cu un venit usor peste mediu; 10 lei o bere (la 330 cl), 6 lei un suc, 15 lei un energizant, 20 lei un shot... si preturile pot creste. Nici intrarea nu este foarte ieftina pentru o persoana cu venituri medii, pretul depinzand de invitatul serii respective. Poate cel mai bun lucru la acest club este calitatea muzicii si design-ul relativ simplu. Pentru cei care nu au mai avut ocazia sa dea o raita prin Studio Martin, vor fi probabil fascinati de disco ball-ul imens din mijlocul tavanului si de perdelutele transparente care dau un aer de stralucire si luxuriant. Pupitrul DJ-ului este chiar in fata ringului de dans, situat undeva la inaltime, astfel incat sa se dea senzatia ca DJ-ul controleaza publicul prin muzica sa. Capacitatea este de 700 de persoane cu indulgenta si cu conditia unei aerisiri care sa functioneze excelent si eficace.

Pasionatii de muzica electronica au o alternativa serioasa clubului Studio Martin, si anume Kristal Glam Club, loc ce se doreste a fi cel mai bun de gen din Bucuresti - ramane de vazut. Pretul de intrare este variabil, in functie de invitatul serii, iar preturile bauturilor sunt similare celor de la Studio Martin. Situat in locul fostului cinematograf Floreasca, Kristal Club are o capacitate de aproximativ 1500 / 2000 de persoane cu indulgenta. Chiar daca preturile sunt relativ piperate, trebuie facuta o vizita macar o singura data pentru a simti atmosfera de acolo. Printre DJ-ii care s-au perindat prin Kristal pot fi mentionati John Digweed, ATB, Sasha, Erick Morillo, Pete Tong, Sander Kleinenberg si multi altii. Design-ul clubului este unul fastuos iar lumea care se perinda prin club este in general lume buna, cu o situatie materiala destul de motivanta.

Tot cam in aceasta categorie putem mentiona clubul The Office din Piata Amzei, un club cu o traditie de 8 ani. The Office poate fi considerat unul din cluburile care nu dorm niciodata - elegant si cu un design de inalta clasa, clubul adopta o varietate impresionanta de petreceri. Este cotat ca unul din cluburile scumpe si de lux din Bucuresti si, cine stie, poate ca isi merita acest statut.

La cluburi care adopta tematica petrecerilor house ar mai putea fi mentionat The Gossip, situat foarte aproape de metroul Tineretului, un club relativ nou dar care a incercat, si de multe ori a si reusit, sa organizeze petreceri interesante, atat ca tematica, dar si ca abordare muzicala.

Un alt club, The Spot, este un hibrid intre petreceri de after hours care incep la 5 dimineata si petreceri cu muzica lautareasca sau hip hop care se desfasoara odata cu inceputul serii. The Spot este unul din cluburile foarte centrale ale capitalei, situat chiar in buricul targului, pe Bd Magheru.

Pentru cei care apreciaza cel mai mult design-ul la un club, Embryo ar fi poate cea mai buna alternativa. Situat pe Str Otetelesteanu, clubul Embryo a adoptat inca de la inceput o strategie diferita de celelalte cluburi. Muzica este aparte, de la nu-jazz la hip hop si muzica electronica, live act-uri si mai rar, petreceri organizate de terte organizatii. Nu este unul din cluburile unde sa te duci sa dansezi pana dimineata, este mai mult un loc de chill out unde te poti bucura de un aer mai intim, o muzica mai deosebita si niste preturi bune, daca tinem cont de design si de lumea care frecventeaza acest loc.

Clubul Web se potriveste cel mai mult doritorilor de underground. Simplu, mic si intunecat, Web este un club cu traditie in Bucuresti, situat relativ central, pe Bd Ion Mihalache 12. Preturile bauturilor sunt medii, intrarea face parte tot din consumatie, insa la capitolul sunet, clubul sta destul de prost. DJ-ii care pun muzica in Web difera foarte mult ca abordare muzicala, insa toti se axeaza pe muzica electronica. Daca nu ati ajuns niciodata in Web, ar trebui sa o faceti cel putin din curiozitate - e posibil sa va placa.

Fireste ca acestea nu sunt toate cluburile din Bucuresti. Oferta este generoasa, cum am spus, asa ca acum aproape oricine poate sa isi gasesca locul preferat in care sa se simta bine. Si cum clubbing-ul bucurestean este intr-o continua dezvoltare si crestere (speram noi si imbunatatire) putem anticipa pentru sezoanele care urmeaza inaugurarea unor noi locuri care sa aduca intr-adevar acel aer de diversitate care deocamdata nu este atat de dezvoltat pentru o viitoare capitala europeana.

Prieteni.ro