askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Cureaua, un accesoriu must-have - GALERIE FOTO

Cureaua, un accesoriu must-have - GALERIE FOTO

1/19453
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cureaua este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca unui barbat. Dincolo de utilitatea acesteia, cureaua poate aduce un aspect placut unei tinute.

Reguli generale de purtare

1. Achizitioneaza cel putin 3 curele, pe care sa le porti in functie de stilul tinutei: sport, casual si eleganta.

2. Cureaua sport poate fi realizata dintr-o tesatura rezistenta - asemenea celor pentru tinutele de armata. Cureaua sport poate fi purtata cu o pereche de pantaloni army, cu bocanci si hanorac.3. Cureaua eleganta trebuie neaparat sa fie din piele, sa aiba culoarea pantalonilor si sa aiba o inchizatoare metalica, de dimensiuni reduse - cu cat catarama este mai mare, cu atat cureaua este mai nepotrivita pentru o tinuta eleganta.

Aceasta trebuie sa aiba o latime medie, astfel incat sa intre perfect prin gaica de la pantaloni. De regula, cureaua eleganta neagra este cea mai potrivita, mai ales pentru ca se asorteaza foarte bine si cu pantofii.

O alta regula pe care trebuie sa o urmezi in cazul unei tinute elegante este urmatoarea: cureaua trebuie sa se asorteze cu ceasul, in cazul in care acesta are bratara de piele.4. Cureaua casual poate fi din piele (sau imitatie) si avea catarame mai mari. In acest caz cureaua este un accesoriu. Cureaua casual poate fi purtata la o tinuta formata din jeansi, tricou si sacou sau geaca de piele.5. Cureaua trebuie sa se asorteze cu pantofii.. Daca porti o curea maron, pantofii trebuie sa aiba aceeasi culoare. Evita sa asortezi o curea neagra cu o pereche de pantofi maron, chiar daca ti se pare ca cele doua culori merg destul de bine impreuna.

6. Cureaua din piele de reptila este, intr-adevar, foarte scumpa si reprezinta un accesoriu de lux. Chiar si asa insa, o astfe de curea nu poate fi purtata la o tinuta business sau la un eveniment in care esti imbracat elegant. O atfel de curea se potriveste cel mai bine unei tinute casual-chic.