askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Cum sa intretii pantofii din piele intoarsa

Cum sa intretii pantofii din piele intoarsa

1/19407
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Piesele de incaltaminte din piele intoarsa sunt ideale pentru zilele racoroase de primavara. Moderni si usor de asortat, pantofii din piele intoarsa au nevoie de o ingrijire speciala pentru a ramane intr-o forma excelenta pentru cat mai multe sezoane.
Sterge pantofii inainte si dupa fiecare purtare
Din pacate, pielea intoarsa este ca un magnet pentru praf, scame si murdarie in general. Din acest motiv, este indicat sa achizitionezi o perie speciala pentru pielea intoarsa, pe care sa o folosesti pentru a curata pantofii inainte si dupa fiecare purtare.
Curata pantofii cu apa si otet
Petele evidente de murdarie pot fi indepartate cu un amestec de 100 de ml de apa in care adaugi 15 ml de otet. Acest mix va indeparta petele de pe pantofi si va reda acestora aspectul de incaltari noi, abia scoase din cutie.

Pentru petele persistente de murdarie ar fi bine sa utilizezi o periuta de dimensiuni mici, cu fire naturale si un amestec format din apa si sapun hidratant pentru fata. Dupa ce cureti pantofii cu miscari circulare si ii clatesti bine cu apa calda din belsug, lasa-i la uscat intr-o camera bine aerisita, luminoasa. Evita sa apropii pantofii de o sursa de caldura, in ideea ca acestia se vor usca mai repede. Nu vei face decat sa provoci deteriorarea materialului si sa risti sa nu ii mai poti purta niciodata.
Protejeaza-i de apa
Pantofii din piele intoarsa pot fi purtati chiar si in zilele ploioase, dar doar daca ii protejezi cu un produs special. In magazinele cu incaltaminte vei gasi spray-uri care formeaza o pelicula impotriva apei. Mai exact, chiar si o picatura de apa care va intra in contact cu pantofii se va scurge rapid de pe suprafata acestora.
Improspateaza portiunile lucioase
Dupa foarte multe purtari, pantofii vor incepe sa aiba un aspect lucios pe anumite portiuni. Poti reduce aspectul lucios daca vei sterge incaltarile cu ajutorul unei perii inmuiate in 100 ml de lapte si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.

Ulterior, aspectul pantofilor din piele intoarsa va fi impecabil.