askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Cum sa alegi ochelarii de soare potriviti

Cum sa alegi ochelarii de soare potriviti

2/29373
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ochelarii de soare se numara printre accesoriile necesare oricarui barbat, fiind utili atat pentru sanatatea ochilor, cat si pentru a aduce un plus de stil unei tinute. Pentru ca este perioada reducerilor si in curand zilele insorite se vor inmulti, este momentul propice sa-ti achizitionezi o pereche de ochelari de soare potriviti.

Dar cum stii ce ochelari ti se potrivesc Cel mai important criteriu pentru alegerea unei perechi de ochelari este forma fetei.
Fata rotunda
Pentru barbatii cu forma fetei rotunda sunt recomandati ochelarii de soare de tip aviator, dreptunghiulari si wayfarers.


Fata ovala
Daca ai o fata ovala esti un norocos, pentru ca orice fel de ochelari de soare ti se potrivesc. Daca totusi vrei o recomandare, iti putem sugera ramele rotunde.


Fata patrata
Pentru un barbat cu forma fetei patrata este ideal sa aleaga o pereche de ochelari cu ramele usor curbe si rotunjite. Pentru ca o fata patrata are deja o structura precisa, ochelarii dreptunghiulari ar aduce o mai mare rigiditate in imagine.


Fata dreptunghiulara
Barbatii cu forma fetei dreptunghiulara trebuie sa aiba grija atunci cand isi aleg ramele pentru ochelarii de soare, pentru ca acestea nu trebuie sa fie deloc ascutite sau abrupte, ci mai degraba este indicat sa aleaga ochelari cu ramele rotunjite, asemeni barbatilor cu fata patrata.


Fata in forma de inima
Cei cu partea superioara a fetei mai lunga si barbia ascutita pot opta pentru ochelari cu ramele rectangulare, pentru a pastra un echilibru intre proportiile fetei. Evita ochelarii cu ramele usor alungite catre baza si cele rotunde.


Citeste si: