askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un costum

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un costum

1/19439
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Alegerea unui costum este o adevarata provocare pentru un barbat. Trebuie sa fii atent la croiala, la masura, la modelele care te avantajeaza, dar si la ocazia pentru care alegi piesa vestimentara.

Cum sa alegi un costum potrivit

In primul rand, trebuie sa fi atent la lungimea manecilor sacoului. Acestea trebuie sa sa fie cu maxim doi centimetri mai scurte decat camasa, in momentul in care stai drept. Ca si lungime, sacoul ar trebui sa fie pana la jumatatea palmei cand ai mainile intinse pe langa corp, adica sa iti acopere posteriorul.

De asemenea, in situatia in care incerci sa iti tii mainile incrucisate, sacoul nu ar trebui sa te tina in spate si la umeri. Este adevarat ca ar trebui sa vina mai fix cand adopti o astfel de pozitie, dar sa iti permita totusi sa stai cat de cat relaxat, fara sa simti ca urmeaza sa cedeze tesatura.

Un alt aspect important este dimensiunea epoletilor. Daca esti un barbat lat in umeri, epoletii sacoului ar trebui sa fie de dimensiuni cat mai reduse. Altfel, vei avea un aspect disproportionat si deloc atragator.

In ceea ce priveste pantalonii din costum, acestia trebuie sa aiba croiala clasica, o dunga perfect dreapta si sa acopere foarte putin din pantof, daca sunt drepti. Pe de cealalta parte, pantalonii cu pense vor acoperi mai mult din pantof, iar talia acestora va incepe de sub zona buricului.

Alegerea camasii

Atunci cand cumperi o camasa trebuie sa fii atent la cateva aspecte. Manecile acesteia nu trebuie sa depaseasca incheieturile decat foarte putin. De asemenea, daca o camasa face foarte multe pliuri in momentul in care o introduci in pantaloni, cu siguranta ai nevoie de o marime mai mica.

Camasa trebuie sa ti se potriveasca perfect la guler, la maneci si sa nu aiba un spatiu mai mare de 3 degete in talie.