Casmirul, un material de lux

5/5933
label Fashion autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Casmirul este un produs de lux deoarece pretul sau este unul ridicat si nu toata lumea isi poate permite acest material. Pretul sau este ridicat in primul rand datorita costului materialului, nu al brandului, cum era de asteptat si se intampla de obicei.

Casmirul este o investitie de durata, pentru ca este un produs ce rezista mult timp, daca este intretinut asa cum trebuie. Casmirul natural este de culoare alba, gri sau maro. Numele materialului i se trage de la zona de provenienta, numita Kashmir.

Cum alegi casmirul:

Pentru a stabili calitatea materialului trebuie sa il atingi si daca vei simti puf, sau daca vei vedea ca se strang cocoloase de material, inseamna ca acesta este de o calitate inferioara.

Daca pana aici totul este perfect, si iti place finetea si moliciunea materialului, verifica acum si eticheta. Este de preferat sa gasesti acolo o inscriere de tipul 100% casmir. Insa nu este singura varianta ce poate fi acceptata. Amestecurile de casmir cu matase sunt si ele foarte bune, insa pretul lor ar trebui sa fie din start mai mici si mai accesibile.

Daca esti foarte exigent cu materialul poti verifica aparitia scamelor dupa o frecare usoara cu unghiile, sau poti sa il intinzi putin si sa vezi daca acesta revine la starea initiala.

Daca pica testele, atunci nu este un material de calitate si nu isi merita banii pe care ar trebui sa ii dai.

Cum sa il ingrijesti:

Chiar daca se poate spala si la masina, cel mai bine este sa il speli manual. Asa te vei asigura ca va rezista mai mult timp. Nu trebuie stors si uscarea trebuie facuta fara sa il atarni undeva.

Uite mai jos cateva etape din procesul de curatare al casmirului.

1. Trateaza petele cu o solutie de prespalare.

Verifica puloverul de pete. Daca are, atunci foloseste solutia speciala pentru indepartarea lor.

2. Indeparteaza ghemotoacele formate.

Este bine sa folosesti o perie speciala pentru pulovere. Nu face miscari rotative, ci pastreaza o singura directie.

3. Spalarea manuala.

Foloseste apa calduta si detergent special.

4. Uscare la aer.

Aseaza-l pe balcon sau intr-un spatiu cu flux de aer. Poti aseza un prosop sub el pentru a absoarbe mai repde apa.

5. Nu-l atarna.

Majoritatea gresesc si il agata pe sarma. Aseaza-l pe ceva plat pentru a nu se largi.