5 interpretari ale tinutei business casual pentru diferite ocazii
1/13544
calendar_month 22 Nov 2023, 16:00

Ținuta business casual oferă oportunitatea de a-ți exprima personalitatea și stilul elegant într-un mod deosebit, mai ales că aceasta poate fi adaptată diferitelor ocazii. Combină elementele clasice cu cele confortabile şi adaugă ceva în plus vestimentației tale. Iată 5 idei de cum poți interpreta un look business casual, pentru o apariție memorabilă.

1. O întâlnire romantică 

Plănuiești să mergi cu prietena ta la un restaurant sofisticat? Poartă o ținută business casual alcătuită dintr-un tricou cu guler polo, dintr-un material de calitate și o pereche de pantaloni din bumbac, cu o croială clasică. În ceea ce privește încălțămintea, asortează o pereche de sneakers Lanvin, din piele suede. Pentru a adăuga o notă romantică, alege un model cu aer vintage, în culori mate, cu șireturi colorate.

2. Team building în natură

În funcție de specificul locului de muncă, firma la care lucrezi poate organiza teambuildinguri pentru a consolida echipa din care faci parte. Acesta poate fi, de exemplu, sub forma unui weekend petrecut la munte, cu diverse activități şi petreceri de seară. Construiește o ținută dintr-o pereche de pantaloni reiat și o bluză simplă, cu mânecă lungă. Iar pentru serile răcoroase, poartă un sacou tot din material reiat și încălțăminte cu textură exterioară din piele.

3. Întâlnire de business

Pentru o astfel de întâlnire, acordă atenție tuturor pieselor vestimentare. Optează pentru o cămașă cu imprimeu monocrom sau una cu detalii, cum ar fi carourile şi dungile fine, cu o croială clasică. Iar o pereche de pantaloni tip țigaretă sau una cu dungă îți conferă o notă distinsă. Completează cu o pereche de sneakerşi într-un stil formal, aşa cum sunt cei din piele velur, în nuanțe elegante, precum bejul. Iar o geantă tot din piele, tip servietă, suficient de încăpătoare pentru un laptop și alte materiale de lucru este o alegere inspirată.

Pe lângă vestimentație, acordă atenție detaliilor şi adaugă o curea și un ceas care denotă putere și masculinitate. Totuși, dacă ai o întâlnire cu o persoană care preferă stilul tradițional, atunci respectă toate regulile de etichetă și optează pentru un look echilibrat.

4. Un eveniment important

O pereche de pantaloni și o cămașă cu mânecă lungă și croială dreaptă sunt considerate mereu niște alegeri potrivite. Dacă evenimentul este unul mai relaxat, poți purta sneakers din piele, de culoare închisă, precum negru sau maro. La capitolul accesorii, include cravata și butonii din materiale de calitate, pentru a adăuga mai mult rafinament. O altă variantă este cea a unui costum complet, pentru a fi sigur că toate piesele se potrivesc, deoarece este important ca hainele să fie pe mărimea ta. Iar la nevoie și pentru a avea un aspect îngrijit, le poți ajusta la un croitor.5. Ținuta de zi cu zi la birou

Adaptează outfiturile de mai sus pentru a se potrivi cerințelor de la locul tău de muncă. Dacă jobul tău implică ședințe și întâlniri de afaceri, investește în câteva seturi de haine pe care le poți alterna cu ușurință. De asemenea, o cămașă easy iron este de ajutor dacă obișnuiești să faci deplasări în țară sau în străinătate. O pereche de sneakers din piele moale este potrivită pentru mai multă comoditate. În plus, depozitează cu grijă ținutele într-o husă de haine, pentru a le păstra ordonate și a le transporta mai ușor.

Cu o ținută business casual poți fi elegant, fără a renunța la comoditate. În plus, vei transmite grijă și rafinament, indiferent dacă ești la birou, la un eveniment formal sau la o ieșire romantică. Atitudinea este importantă, așa că adaptează hainele din garderobă și fii încrezător în forțele tale. Tu ce stil preferi pentru diferite ocazii?

Sursă foto: Freepik