askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  5 Cele mai cumparate ceasuri de mana GMT

5 Cele mai cumparate ceasuri de mana GMT

3/32534
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ceasurile de mana care arata si ora din alt meridian sunt numite si ceasuri "GMT". Mai departe vom vedea o lista cu cele mai populare cinci ceasuri de acest gen, care au avut cele mai mari vanzari in magazinele de profil.

GMT se refera la "Greenwich Mean Time", ora din Londra. Aceste tipuri de ceas, care atunci cand estei plecat din tara iti arataï¿‚ cat este ora acasa sunt foarte utile celor care calatoresc mai departe de unul sau doua meridiane.
Audemars Piguet Royal Oak Dual Time
Bazat pe modelul Royal Oak Jumbo lansat in 1972, acest dual time are aceleasi finisaje deoseibite si acelasi diametru, insa este mai functional decat predecesorul sau. Noul model mai are un cadran pentru a indica a doua zona de timp cu un indicator separat pentru arata daca este vorba de PM sau AM.

[caption id="attachment_32535" width="374"] sursa: audemarspiguet.com[/caption]

Breitling Navitimer World
Acesta este un alt ceas clasic, al carui prototip a fost lansat in 1952, cand Breitling a lansat acest model pentru piloti. Gradatia de pe exteriorul cadranului putea sa calculeze lucruri precum combustibilul ramas si viteza la sol. De fapt, poate fi folosit si pentru operatii matematice simple. In plus, arata si un al doilea fus orar pe modelul de 24 de ore.

[caption id="attachment_32536" width="600"] sursa: watchalyzer.com[/caption]

Panerai Luminor GMT
Acest ceas a fost folosit intai in domeniul militar. Modelul prezentat are si un set de cifre din sistemul de 24 de ore printat pe exteriorul cadraului, iar limba cu capat triunghiular arata ora de acasa si poate fi citit extrem de usor.

[caption id="attachment_32537" width="400"] sursa: timezone.com[/caption]

Rolex Explorer II
Acest model are un diametru un pic mai mare, o bratara noua si un cadran cu o a treia limba portocalie si cu capat triunghiular care arata al doilea fus orar. Primul model a aparut in anii '70 si a fost destinat expolratorilor de pesteri, care nu mai stiau daca afara este zi sau noapte.

[caption id="attachment_32538" width="400"] sursa: watchuseek.com[/caption]

Rolex GMT-Master II
Cel mai cumaparat ceas GMT este Master II, al carui prototip a aparut in anii '50 si era destinat pilotilor. Cadranul pe model de 24 de ore de pe exterior este negru si a treia limba cu capat triunghiular este verde.

[caption id="attachment_32540" width="420"] sursa: watchmatchmaker.com[/caption]