askmen.ro  »  LifeStyle  »  Fashion  »  4 reguli de ingrijire in timpul iernii

4 reguli de ingrijire in timpul iernii

1/133
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Asa cum in timpul verii folosesti crema pentru protectie solara, asa si iarna trebuie sa-ti ingrijesti pielea. Gradele cu minus si vantul sunt un inamic serios impotriva pielii tale, asa ca invata cum sa ai grija de tine in perioada rece.

1. Fa dusuri mai scurte

Oricat de mult ti-ar placea sa te faci dusuri lungi si fierbinti in fiecare dimineata, acest obicei nu este indicat in timpul iernii. Potrivit medicilor dermatologi, dusurile trebuie sa dureze sub zece minute, sa nu fie fierbinti, asta pentru ca apa fierbinte distruge uleiul natural al pielii.

2. Foloseste crema de corp

Crema de corp nu este destinata exclusiv femeilor. Dupa fiecare dus, foloseste o cantitate mica de crema de corp hidratanta pentru zonele mai uscate (maini, genunchi si coate).

3. Investeste in crema de barbierit

Cele mai multe dintre spumele de barbierit care se gasesc in supermarket-uri nu sunt altceva decat "sapun la tub". Adica, acestea iti usuca pielea la fel de mult care oricare sapun ieftin. Mergi in farmacie si cauta crema de barbierit pe baza de vaselina.

4. Clateste-ti parul cu apa rece

Inainte de a iesi de la dus, clateste-ti parul cu apa rece. Parul va avea un aspect sanatos, iar scalpul nu se va usca asa de ´┐érepede si va impiedica aparitia matretei.