askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Whiskey si spirit irlandez

Whiskey si spirit irlandez

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Whiskey-ul este una dintre cele mai renumite, rafinate si fine dintre bauturile irlandeze. Ce-l deosebeste de cel scotian este faptul la producerea lui nu se foloseste turba, asa ca ii lipseste gustul accentuat de afumatura. Whiskey-ul irlandez este printre primele bauturi distilate din Europa, iar vanzarile acestui produs se ridica anual la aproximativ 30 milioane de sticle, in conditiile in care piata este in usoara scadere. Iata care sunt cele mai renumite marci de whiskey irlandez.

Jameson 18 Year Old

Este una dintre cele mai apreciate marci de whiskey irlandez in special in Statele Unite ale Americii. Prezent pe piata inca din 1780, Jameson vinde aproximativ doua milioane de sticle anual, iar pana la maturare sta in butoaie din lemn pana la 18 ani. Daca vrei sa savurezi aceasta licoare o poti face pentru mai mult de 40 de dolari, atat cat costa o sticla.

Tullamore Dew

Prima sticla de Tullamore Dew si-a facut loc pe piata in 1829 chiar in localitatea irlandeza Tullamore. Dew provine de la abrevierea numelui primului proprietar al distileriei, Daniel E. Williams. Marca Tullamore a devenit un brand apreciat de finii cunoscatori pentru rafimamentul si gustul distinctiv, fiind regasit in toate barurile din lume. Whiskey-ul ajunge la maturitate intr-o perioada cuprinsa intre cinci si opt ani si este triplu distilat. Pretul unei sticle depaseste 20 dolari.

Bushmills Original

Se pare ca Old Bushmills Distillery este una dintre cele mai vechi distilerii din lume, datand din 1608. Marca sa cea mai cunoscuta este White Label, despre care chiar tarul Petru cel Mare a afirmat ca este printre cele mai bune bauturi `tari` din Europa. Bushmills Original este produs din malt 100%, distilat de trei ori si pastrat in butoaie de cires sau bourboun, ceea ce-l transforma intr-o bautura extrem de fina si pura. Pentru numai 25 dolari, poti achizitiona aceasta rafinata licoare.

A.G., AskMen.ro
 

Cauta in site