Vinuri potrivite pentru masa de Pasti
1/10323
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sa alegi vinurile pentru masa de Pasti poate fi un pic greu, din cauza numeroaselor tipuri de mancare pregatite pentru aceasta ocazie. Meniul complex include la noi aperitive, doua feluri principale si desert.

In functie de ce tip de carne vei consuma, vei avea de ales intre vin rosu sau alb la felurile principale, iar la desert intre rosu si roze sau chiar alb, in functie de desert.
Bordeaux
Indiferent de tipul de mancare ce contine miel la masa de Pasti, vinul trebuie sa fie unul rosu sec: un Bordeaux, un Cabernet Sauvignon sau un Merlot sunt cele mai potrivite optiuni. Ai nevoie de un vin rosu fructat si cu aciditate crescuta, care sa faca fata aromei intense a carnii de miel fara sa o accentueze. Bordeaux-ul este cel mai apreciat in acest sens, gratie aromei sale de cirese, caise si mirodenii care se imbina perfect cu aroma carnii de miel.

[caption id="attachment_34633" width="500"] sursa: wineandcompany.allshops.ro[/caption]

Chardonnay
Cand vine vorba de carnea de miel, pentru cei care nu sunt mari amatori de vinuri rosii exista o optiune de compromis intr-un vin alb sec precum Chardonnay-ul.

Pastrama aromata de la aperitiv merge de minune cu un Chardonnay, cu notele sale de fructe tropicale, insa acest vin se asorteaza la fel de bine cu mancarurile in care ai adaugat unt, precum piureul de cartofi.

[caption id="attachment_34634" width="442"] sursa: cadouri-lemanoir.ro[/caption]

Pinot Noir
Daca ai ales sa stai departe de miel si poate si de porc, pe care il consumi mai degraba de Craciun, atunci carnea alba precum cea de pui ori curcan va putea fi asortata cu un vin rosu demisec din gama Pinot Noir.

Acesta este o optiune buna si daca ai pe masa mancaruri din legume verzi sau dovleac si merge chiar si la mancarurile care contin peste - chiar daca este un vin rosu, sortimentele mai afumate se potrivesc la somonul la gratar, de exemplu.

[caption id="attachment_34635" width="300"] sursa: edhd.ro[/caption]

Feteasca Regala
O sticla de vin Feteasca Regala demisec poate fi asortat la mai multe tipuri de aperitive si feluri principale, iar acest fapt il face potrivit pentru o masa festiva, pe care se perinde diverse feluri de mancare. Proaspat, fructat si lejer, acest vin alb are o aroma discreta care il face perfect pentru mancarurile fara prea multe grasimi.

[caption id="attachment_34636" width="360"] sursa: crama-romaneasca.ro[/caption]

Riesling
Acest vin este foarte versatil si poate fi asociat cu arome dificile si condimente exotice. In varianta sa dulce se potriveste cel mai bine cu placinta de mere, gratie notelor de piersica, miere si fructe exotice.

[caption id="attachment_34638" width="350"] sursa: 4interior.ro[/caption]

Porto
Vinul rosu Porto are multiple calitati, iar printre ele se numara faptul ca este foarte dulce, de aceea se imbina perfect cu placinta de branza si pasca servite la desert in ziua de Pasti, cat si cu prajiturile cu ciocolata si portocale.

[caption id="attachment_34640" width="500"] susa: theliquorstore.ro[/caption]