askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Simplitate si eleganta japoneza

Simplitate si eleganta japoneza

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Este foarte posibil ca pentru cei mai multi atunci cand spui mancare traditionala japoneza, spui sushi. Acest lucru se intampla datorita faptului ca acesta este una dintre cele mai populare, rafinate si delicioase preparate japoneze. In cazul in care nu ai mai gustat sushi pana acum, trebuie sa stii ca primul contact nu este prea placut, dar ca, dupa ce te vei obisnui cu el, vei deveni dependent.

Marele atu al acestor mancaruri este faptul ca nu se folosesc aproape deloc condimente in prepararea lor, in schimb, mai toate preparatele contin orez. Fructele de mare, soia, pestele, alegele si legumele sunt nelipsite din bucataria tradionala japoneza.

Restaurantul Benihana

Amplasat pe Calea Dorobantilor 5 -7, localul ofera un meniu exotic preparat live, chiar sub privirile pofticioase ale mesenilor. Benihana este un restaurant de cinci stele, iar primirea, servirea si modul in care clientii sunt tratati sunt impecabile. Dexteritatea si rapiditatea cu care bucatarii pregatesc mancarurile traditionale, savoarea preparatelor unice si simplitatea plina de rafinament si eleganta a japonezilor, te vor impresiona cu siguranta. Pentru a merge in acest restaurant ai nevoie de tinuta obligatorie.

Restaurantul Asami

Vei regasi acest local chiar in inima Bucurestiului, pe Calea Victoriei, la numarul 17. In acest restaurant vei intelege pe deplin de ce bucataria japoneza este atat de apreciata si pretuita pentru simplitatea preparatelor, in care niciun ingredient cu eclipseaza gustul celorlalte. In cazul in care optezi pentru acest restaurant, fa-ti din timp rezervare pentru o masa cu plita, pentru a putea vedea cu ochii tai modul de preparare a mancarii.

Restaurantul Korea House

Strada Armeneasca 8 gazduieste un alt local de renume, de data aceasta cu meniu coreean si japonez. Nigiri sushi, temak, chirashi, oshi sunt numai cateva din preparatele pe baza de orez cu care acest restaurant te va rasfata.

A.G., AskMen.ro
 

Cauta in site