Ghidul meltenismului modern
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Obiceiurile moderne, legate in special de dezvoltarile tehnologice, au "umblat" serios la manierele angajatilor, britanicii reusind sa rescrie ghidul meltenismului din companii bazandu-se pe un studiu realizat in 5 tari: Germania, Franta, Anglia, Statele Unite si India.
Daca pana acum cativa ani punctualitatea sau o strangere slaba de mana reprezentau motive de disconfort, se pare ca obiceiurile proaste au primit "intariri".
Astfel, potrivit studiului publicat de DailyMail, 50% dintre persoanele intervievate au declarat ca sunt deranjate de SMS-urile transmise non-stop de cei cu care se intalnesc, 38% sunt scosi din sarite de telefoanele care suna la sedinte, iar 18% considera o marlanie sa trimiti emailuri in timpul sedintelor.
Mai mult, majoritatea persoanelor intervievate au spus ca sunt iritate de partenerii de discutie care isi verifica intr-una telefoanele si e-mailurile in timpul intalnirilor.
Potrivit studiului, un astfel de obicei poate duce la pierderea clientilor. Studiul - intitulat The New Rude - a scos la iveala faptul ca in loc sa imbunatateasca relatiile din lumea afacerilor, obsesia noastra pentru tehnologie poate avea exact efectul contrar.
Printre comportamentele care irita in mediul companiilor se mai numara - trimiterea de emailuri nesemnate, faptul ca nu stabilesti un contact vizual atunci cand faci cunostinta cu cineva, trimiterea invitatiilor pe LinkedIn la intamplare sau faptul ca uiti sa-ti pui telefonul pe silent atunci cand ajungi la o intalnire.
"Manierele si eticheta conteaza foarte mult in formarea si dezvoltarea relatiilor de afaceri. Nu contesta nimeni faptul ca tehnologia a revolutionat lumea afacerilor, insa e important sa ne folosim de ea asa cum se cuvine si mai ales sa stim cand sa o oprim.
Modul in care te prezinti la o intalnire va avea un efect important asupra clientilor, fie ca vorbim despre o prezenta fata in fata sau despre o convorbire telefonica sau un email.
Daca te intalnesti cu un potential client important, atunci esti obligat sa te concentrezi asupra lui. Telefonul nu are voie sa existe in peisaj in acele momente", a declarat autorul studiului.
Noutati