askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Fericirea nu poate fi cumparata

Fericirea nu poate fi cumparata

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Banii nu pot cumpara fericirea, se arata intr-un studiu realizat de psihologii din Suedia. Pentru realizarea acestui studiu, specialistii au analizat o serie de articole din ziare, cautand cele mai folosite cuvinte din articolele despre fericire.

Suedezii au observat ca in articolele despre fericire nu apareau cuvinte precum: iPhone, milioane sau Google, ci mai degraba cuvinte precum "eu" sau "tu". Potrivit acestora, adevarata fericire este asigurata de relatiile interumane functionale, armonioase si nu de posesiunile materiale.

Psihologii spun ca cercul de prieteni apropiati si familia conteaza cel mai mult in ecuatia fericirii; bunurile materiale cum ar fi case, masini sau alte obiecte, neoferind un nivel similar de incantare.

"Relatiile conteaza cel mai mult si nu lucrurile materiale. Asta este concluzia studiului nostru despre fericire. Asta nu inseamna ca lucrurile materiale te fac fericit, ci doar ca nu iti asigura un nivel similar de incantare.

Drept urmare, daca ar fi sa citam un cantec celebru - banii chiar nu pot cumpara fericirea sau dragostea.ᅡ Desi intelegem exact importanta relatiilor sociale in viata noastra, nu avem siguranta ca toti oamenii sunt constienti de faptul ca relatiile sunt necesare pentru a te face fericit", a declarat autorul studiului.

 

Cauta in site