Delicatese chinezesti
5/5741
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mancarurile chinezesti au reusit sa se impuna in lume ca delicatese, iar asta datorita preparatelor traditionale care incanta nu numai ochii, ci si papilele gustative. Orezul, ciupercile, fructele de mare, algele si carnea de toate tipurile fac deliciul bucatariei chinezesti.

Pentru excentrici, localurile cu astfel de specific ofera si adevarate raritati culinare, de genul preparatelor din carne de caine sau lichioruri de sarpe. In Capitala exista o mare diversitate de restaurante chinezesti, cele mai multe dintre ele livrand mancare si acasa.

Restaurantul `Templul Soarelui`

Pozitionat pe strada Mihai Eminescu, la numarul 151, acest local se lauda cu mancaruri pregatite de cei mai buni bucatari profesionisti chinezi. `Templul Soarelui` este o denumire traditionala din Sichuan, cu semnificatia de`Casa Cerului`, adica locul in care regasim bogatia si fericirea suprema. De aceea, acest restaurant ofera clientilor sai nu numai bucate alese, dar si un loc unde te poti relaxa si destinde dupa o zi incarcata la serviciu.

Restaurantul `Pekin`

Amplasat pe Calea Victoriei, nr. 16-20, exact in pasajul Villacrose, restaurantul iti ofera ocazia de a savura aromele exotice si subtile specifice bucatariei chinezesti. Personalul localului va asteapta cu preparate autentice meticulos pregatite si cu o ospitalitate ce iti va face placere.

Restaurantul `Chinatown`

Localul te asteapta pe strada Viitorului, numarul 98, pentru a-ti oferi o atmosfera linistita si eleganta, in care mancarurile iti vor fi servite in vase de ceraminca sau pe plita incinsa. Carnea de pui, porc, rata, vita, oaie, iepure sau pui de balta este pregatita, in acest restaurant, dupa retete transmise din generatie in generatie, de mii de ani.

A.G., AskMen.ro