askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Cum sa te pregatesti corespunzator pentru rolul de tata

Cum sa te pregatesti corespunzator pentru rolul de tata

4/46410
calendar_month 09 Iun 2021, 00:00
Daca urmeaza sa devii tata sau planuiesti sa faci un copil, trebuie sa te pregatesti corespunzator din toate punctele de vedere, ca sa ii oferi celui mic cele mai bune conditii. Drept urmare, asigura-te ca ai un plan bine pus la punct si ca ai luat in calcul fiecare situatie neprevazuta, ca sa nu ai parte de surprize neplacute. Iata cateva aspecte pe care sa le iei in calcul.

Instaleaza-ti un sistem de securitate performant

Odata ce vei deveni tata, trebuie sa ii asiguri siguranta celui mic. De aceea, ai nevoie de un sistem de securitate performant. Incepe cu montarea unei usi metalice ranforsate, care sa fie impenetrabila in fata oricarui atac. Apoi, instaleaza-ti camere de supraveghere in interiorul locuintei, dar si in afara acesteia, ca sa monitorizezi perimetrul. De asemenea, pentru masuri suplimentare de siguranta, foloseste un sistem antiefractie si unul de alarma. In plus, trebuie sa fii prevazator si sa anticipezi posibile pagube, deci ti-ar prinde bine si detectoare de fum, gaz si incendiu. Pe de alta parte, copilul tau trebuie monitorizat incontinuu, de aceea apeleaza la serviciile unui baby monitor.

Foloseste un sistem de iluminat inteligent

Ca cel mic sa aiba parte de confort, iar tu sa reduci costurile si sa faci economie la facturi, atunci apeleaza la iluminatul inteligent. Mai precis, instaleaza-ti becuri smart, pe care poti sa le controlezi de la distanta, cu ajutorul unui smartphone sau tableta. Iluminatul inteligent prezinta multa beneficii pentru tine si familia ta. In primul rand, mai ales dupa o zi grea de munca, iti poti programa becurile astfel incat sa ai parte de atmosfera pe care ti-o doresti, de la cea pentru relaxare, pana la cea pentru dormit. In plus, aceasta caracteristica este un factor de siguranta suplimentar, pentru ca vei putea sa programezi becurile sa se aprinda in orice interval al zilei, chiar si cand esti plecat la munca sau intr-o vacanta, iar asta va induce hotii in eroare.

Instaleaza-ti un sistem de incalzire eficient si modern

Copilul tau va avea nevoie de confort termic, deci trebuie sa iei masurile necesare. Drept urmare, initial iti va prinde bine sa iti termoizolezi locuinta, ca sa nu existe pierderi de caldura. Apoi, ai nevoie de un sistem de incalzire eficient si modern, care sa iti asigure confortul termic in toate incaperile si, in acelasi timp, sa faci economie la facturi. In consecinta, de exemplu, poti apela la centrala termica. De asemenea, ca sa ai parte de randament sporit, poti alege incalzirea prin pardoseala, deci sa renunti la calorifere. Alta solutie ar fi sa alegi panourile radiante sau sa optezi pentru pompele de caldura. Deci, in functie de bugetul si de nevoile tale si ale celor dragi, asigura-te ca vei face alegerea potrivita.

Un buget lunar mai mare

Cand vei deveni parinte vor aparea tot felul de cheltuieli neprevazute carora o sa fii nevoit sa le tii piept, deci, trebuie sa te asiguri ca ai suficienti bani la dispozitie. Asa ca, ai nevoie de surse alternative de venit. De exemplu, ai putea sa iti cauti un job mai bine platit sau sa iti iei un al doilea job, fie part time, fie pe baza de proiect. De asemenea, ai putea sa iti asumi anumite riscuri si sa iti deschizi o afacere sau sa investesti in anumite domenii care ti-ar putea aduce profitul pe care-l doresti. In plus, ai posibilitatea sa vinzi lucrurile care nu iti mai trebuie, ca sa faci un ban in plus. Iar daca ai mai multe locuinte la dispozitie, le poti inchiria, ca sa ai un venit lunar asigurat.Cu siguranta, tu stii cel mai bine cum sa gestionezi rolul de parinte, ca sa iei cele mai bune decizii pentru tine si familia ta, iar copilul tau sa aiba parte de un nivel de trai ridicat.

Sursa foto: shutterstock.com