Cum alegi corect vinul la masa

9/943
label Stil autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Un vin bun este mai savuros daca vine in combinatie cu mancarea potrivita.ï¿‚Daca pregatesti o cina speciala sau pur si simplu vrei sa stii cum se serveste cu adevarat vinul, iti dezvaluim noi cateva combinatii perfecte.

Iata 5 cele mai renumite vinuri din lume si preparatele care le pot insoti la masa!

1. Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon merge cu:

- branza: Camembert, Gorgonzola, Cheddar
- mirodenii: rozmarin, salvie, dafin, ienupar
- carne: vita, miel, vanat
- sosuri: sos din vin rosu, sos de rosii
- fructe de mare: scoici, ton

2. Chardonnay

- branza: mozzarella, Havarti, Muenster, Provolone
- mirodenii: sofran, susan, ceapa esalota, tarhon
- carne: pui, porc, curcan, vitel
- sosuri: pesto, sos bernaise
- fructe de mare: crab, homar, creveti, peste alb

3. Merlot

- branza: branza Cheddar veche, branza Gouda veche, parmezan
- mirodenii: busuioc, patrunjel, menta, cimbru
- carne: vita, preparate la gratar, carne tocata, cotlet
- sosuri: sos de otet balsamic, sos bolognez, sos de carne, sos rosu
- fructe de mare: somon, ton, peste-spada la gratar

4. Pinot Noir

- branza: Gouda, Edam, Chesire, Colby
- mirodenii, ghimbir, lamaie, coaja de portocala,
- carne: porc, prosciutto, pui
- sosuri: sos de smantana, sos de rosii, sos rosu
- fructe de mare: ton la gratar, sushi cu somon, peste-spada

5. Sauvignon Blanc

- branza: feta, branza de capra, Ricotta, Gruyere
- mirodenii: arpagic, coriandru, marar
- carne: pui, curcan, vanat
- sosuri: sos de citrice, sos de lamaie cu ierburi, sos de rosii cu otet
- fructe de mare: calamar, moluste, midii, stridii