askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Cele mai scumpe restaurante din lume

Cele mai scumpe restaurante din lume

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Vrei sa cinezi la unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume si nu stii ce trebuie sa faci In primul rand, trebuie sa te inarmezi cu rabdare pentru ca va trebui sa astepti cateva luni bune pentru o rezervare si sa faci economii, multe economii.

Faptul ca tot mai multi oameni bogati vor sa manance in locuri cat mai exclusiviste, cu servicii de o calitate ireprosabila si mancaruri rafinate preparate cu mare grija si desavarsire de cei mai buni bucatari din lume, a facut piata restaurantelor de lux sa se dezvolte rapid. Cel mai scump local de acest gen din lume, conform publicatiei americane Forbes, ar fi "Aragawa" din Japonia.

Nu este foarte mare, are ca specific fripturile si se afla in districtul Tokyo Shinbashi. Restaurantul nu are nici macar un site pe internet si nici un decor grandios. Cu toate acestea, rezervarile aici sunt foarte greu de obtinut, iar preturile pentru o masa pornesc de la 370 dolari de persoana.

Portiile de friptura de vaca Wagyu , care sunt servite simplu cu piper si mustar, merita efortul financiar pe deplin. Carnea de vita folosita la realizarea acestor preparate este de provenienta locala, iar animalele furnizoare de materie prima sunt foarte, foarte bine ingrijite si hranite inainte de a fi sacrificate, ceea ce ar putea explica costul extrem de ridicat. Cunoscatorii sustin ca restaurantele de afaceri din Japonia sunt total diferite de cele occidentale, iar atunci cand intri intr-un local nu stii niciodata daca cina ta va costa 50 sau 1000 dolari.

In Tara soarelui rasare s-a dezvoltat o adevarata cultura a mancarii ceea ce face ca preturile sa ajunga foarte usor la 1000 dolari de persoana pentru o cina.

Pe continentul european, londonezii se pot mandri cu cel mai scump restaurant, "Gordon Ramsay". Spre deosebire de cel japonez, aici luxul epateaza. Pretul unei cine porneste de la 200 dolari de persoana, iar mancarurile servite sunt dintre cele rafinate. Daca vrei sa gusti din specialitatile de pinguin, trebuie sa astepti pentru o rezervare in jur de doua luni.

A.G, AskMen.ro
 

Cauta in site