askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Barbatii se ingrijesc mai mult pentru sezonul estival

Barbatii se ingrijesc mai mult pentru sezonul estival

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, se pare ca barbatii incep sa puna mai mult pret pe aspectul fizic pe care il afiseaza la plaja, vara sau in vacante.

20% dintre barbatii intervievati au declarat ca se simt grasi in costum de baie, iar 10% au spus ca se enerveaza atunci cand trebuie sa se dezbrace in public.

In consecinta, barbatii au inceput sa aloce mai multi bani pregatirii pentru plaja - unul din 10 barbati apeleaza la tratamente de infrumusetare si la antrenamente fizice chiar si in vacanta.

Interesant este ca 9% dintre barbatii intervievati au declarat ca au decis sa evite vacantele din cauza modului in care arata.

Potrivit acestui studiu, un barbat mediu aloca 112 lire sterline pentru tratamente si antrenamente, 12% dintre ei declarand ca suma urca pana la 300 de lire sterline pentru cele 2 luni de pregatire pentru sezonul estival.

Mai mult, 14% dintre barbati petrec mai mult timp pentru pregatirea sezonului estival decat partenerele lor. Unul din 5 barbati urmeaza o dieta stricta inainte de concediu.

Alegerea garderobei este un alt element important pentru barbati. Unul din 10 barbati aloca peste 200 de lire sterline pentru hainele de vacanta majoritatea cheltuind cam 110 lire pentru haine noi.

Intrebati in legatura cu acest nou trend, barbatii au spus ca devin constienti de cum trebuie sa arate atunci cand se dezbraca la plaja, multi simtindu-se prost chiar daca s-au pregatit la sala inainte.

Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion de 1502 barbati, barbatii care au atins varsta de 55 de ani sunt multumiti de cum arata la plaja, cei cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani fiind cei mai nesiguri.

Foto Credit: Menshealth

 

Cauta in site