Amenajarea masculina a locuintei: 5 lucruri de care sa tii cont
1/11116
calendar_month 18 Oct 2021, 00:00
Locuințele burlacilor sunt în mod cert subiectul unor stereotipuri. Multe persoane asociază o astfel de locuință cu o amenajare interioară cel puțin deficitară. Dezordinea, piesele de mobilier demodate, dar confortabile și lipsa unui stil bine definit fac parte din imaginea stereotipică a locuinței unui burlac. Totuși, lucrurile nu trebuie să stea deloc așa.

Cu respectarea unor reguli simple, dorința de a obține o locuință masculină poate avea rezultate spectaculoase de design interior. Casele și apartamentele de acest tip sunt deseori descrise ca fiind îndrăznețe și dramatice, dar și practice și austere. Este mai ușor decât crezi să-ți transformi locuința într-una care îți reflectă personalitatea și stilul de viață. Iată care sunt principalele elemente care te pot ajuta să obții o amenajare interioară masculină cu stil, într-un mod eficient:

1. Gama de culori

Toate locuințele care emană masculinitate au acordat o atenție deosebită gamei de culori, și pe bună dreptate. Este mult mai dificil să faci să arate bărbătesc un living cu nuanțe pastelate. În schimb, utilizarea unor nuanțe de gri, maro închis, negru și, în general, nuanțe închise și saturate, în special de albastru și verde, îți vor face mult mai ușoară munca. Ține cont și de faptul că, pe lângă aspecte generale legate de teoria culorilor, fiecare cameră are propriile reguli cromatice. Spre exemplu, poți afla de aici cum să alegi o paletă de culori optimă pentru dormitor.

2. Linii drepte

Un design caracterizat de masculinitate rezultă și din utilizarea liniilor drepte și a colțurilor. Pe de altă parte, liniile curbe și rotunjite conferă feminitate amenajării interioare. Ține cont de acest aspect în special atunci când alegi mese, canapele, dulapuri, scaune și alte piese de mobilier. Totuși, ai grijă unde plasezi colțuri - acestea pot scădea confortul dintr-o cameră. De asemenea, te poți orienta către o variantă mixtă, în care îmbini cele două elemente într-un mod armonios - spre exemplu, un living cu un set de canapea și fotolii cu linii drepte, peste care plasezi o lampă de podea arcuită.

3. Stilul

Frecvent, amenajările masculine adoptă un stil minimalist auster sau unul industrial. Aceste două variante au avantajele lor, fiind mai simplu de implementat și de întreținut decât alte stiluri. Totuși, ține minte că nu este o regulă ca amenajarea masculină să se încadreze în aceste două stiluri. Optează pentru stilul de amenajare interioară pe care îl preferi; variante la fel de bune pot fi: stilul modern, contemporan, clasic sau scandinav. Varianta pentru care optezi îți va ghida deciziile, făcând întregul proces al amenajării interioare mai simplu și mai rapid: de la selectarea corpurilor de mobilier, la tipul și cantitatea decorațiunilor.



4. Materiale naturale

O altă metodă eficientă pentru a face un spațiu să se simtă mai masculin este prin materialele folosite în amenajarea sa. Utilizarea materialelor naturale și nobile poate da un aspect puternic și elegant locuinței oricărui burlac. Încorporează în diferite moduri pielea, lemnul, piatra și sticla, în funcție de stilul pentru care ai optat. De la panouri de lemn în nuanțe de gri închis pentru dormitor, la o cabină de duș cu pereți din sticlă din podea până în tavan, numeroase elemente de design interior sunt adecvate unei amenajări masculine.

5. Spații de depozitare

O locuință fără suficiente spații de depozitare va părea dezordonată. Includerea unor dulapuri și comode spațioase și închise îți vor face întreținerea locuinței mai simplă. Dacă adaugi mai multe lucruri și obiecte, acestea nu ar trebui să fie expuse în mod excesiv, deoarece îți vor face spațiul să se simtă aglomerat. Chiar dacă dulapurile deschise arată bine în teorie, în practică este destul de dificil ca toate obiectele tale să arate estetic.

Sursă foto: Pexels