askmen.ro  »  LifeStyle  »  Stil  »  Ambulanta Aeriana - Zahal Levy

Ambulanta Aeriana - Zahal Levy

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cum v-ati dori sa calatoriti ? Prin mijloacele terestre sau cu Ambulanta Aeriana?

Daca veti avea vreodata nevoie de transport de urgenta, veti dori sa formati numarul de urgenta si sa vina in ajutorul dumneavoastra o masina de salvare echipata complet, condusa de un tanar ambitios si expert in acordarea ajutorului de urgenta si de o echipa medicala specializata in cazul traumelor. Veti dori sa fiti sigur de sosirea lor imediata.

De multe ori, nu realizam sumbra realitate in ceea ce priveste ingrijirea medicala. Majoritatea tarilor au solutii bune si rezonabile in zonele urbane. Capitalele si majoritatea oraselor sunt de obicei bine acoperite pentru toate tipurile de urgente. Ambulantele complet echipate au devenit mandria autoritatilor nationale de sanatate, iar privirile publicului au fost captate de luminile stralucitoare ale masinilor noi indreptate spre urmatoarea misiune de salvare.

Insa, disponibilitatea serviciilor rapide si eficiente in ceea ce priveste salvarea in zonele rurale sau in zonele indepartate de mari orase este o cu totul alta poveste. in majoritatea tarilor, posibilitatea de a suna in cazuri de urgenta si de a primi ajutor imediat nu este deloc extraordinara - in special, in cazurile in care zona de interventie se afla in apropierea marilor orase. in mod evident, exista si situatii in care accesul este greoi in deosebi datorita distantei - teritorii mari care trebuie acoperite. Nu pot fi unitati de urgenta in stand-by in fiecare localitate. De aceea...in astfel de cazuri suntem supusi unui risc? Da! Cu siguranta suntem!

Riscul este conectat cu termenul URGENta. in limbajul medical, o urgenta presupune obturarea cailor respiratorii si a circulatiei. Orice intrerupere a celor de mai sus ar putea fi definita drept un caz medical de urgenta. Din acel moment, timpul este esential.
Sarcina unitatii de urgenta este de a ajunge imediat la locul accidentului, de a asigura stabilizarea ventilatiei si a circulatiei pacientului. Cu cat un pacient asteapta mai mult, cu atat sansele de supravietuire sunt mai mici.

Unele tari pot fi mandre de cateva performante remarcabile de eficienta si profesionalism in ceea ce priveste serviciile de urgenta care acopera distante mari si locuri greu de localizat. in Elvetia, asociatia non-profit REGA ofera servicii de Ambulanta Aeriana in toata tara. Clientii sunt membrii ONG-ului care se ocupa de drepturile serviciilor prin intermediul unei legitimatii de aderare.

Insa, exemplul elvetienilor nu reflecta scenariul obisnuit. Multe tari nu asigura ingrijirea medicala potrivita in niciun fel; altele nu acopera zonele din afara marilor orase. Nu vorbim de tari din Africa sau Asia. Multe tari europene nu se pot mandri cu serviciile de urgenta pe care le ofera. Situatia se inrautateste pe masura ce analizam problema de la Vest spre Est.
In partea Centrala sau de Est a Europei, in zonele rurale, intervalul de timp dintre apelul de urgenta si primirea ingrijirii de urgenta poate ajunge si la cateva ore. in multe cazuri, echipa de urgenta sosita la fata locului nu va avea competenta necesara si vehiculul potrivit pentru a trata diferitele traume.

Nu este cazul sa dezbatem solutiile necesare din punctul de vedere al statului. Toti ministrii sanatatii cunosc problema, cat si potentialele solutii. tarile Europei Centrale si de Est au inceput sa creeze cateva solutii pentru ambulante aeriene care pot acoperi teritorii largi si zone dificile.
Grecia a creat cateva solutii pentru insule, iar serviciile in unele dintre acestea sunt rezonabile. Este un inceput bun, dar timid. Cu toate acestea, serviciile nu pot fi disponibile in timp real pentru majoritatea pacientilor.Alt aspect al problemei este costul unei ambulante aeriene pentru utilizator. Daca un pacient cu traumatisme se intampla sa fie unul dintre putinii norocosi care vor gasi disponibila o ambulanta, si serviciile sa fie acoperite de asigurarile de stat, costurile pot ajunge la cifre exorbitante. Taxa pentru un avion medical de marime medie, cu o echipa medicala competenta la bord, poate ajunge la 10.000 de euro/ora de zbor si chiar mai mult.
Pentru cititor, da, pentru dumneavoastra (Da, pentru fiecare dintre dumneavoastra) acesta poate fi un rezultat crucial al unei situatii in care ati putea fi implicat sau in care sa aveti o problema serioasa medicala care necesita ajutor de urgenta.

Daca in acel timp veti fi localizat intr-o zona greu accesibila, solutia cea mai buna va fi Ambulanta Aeriana. Oricat de scumpa ar fi, aceasta poate fi singura care sa va asigure o calatorie in siguranta catre cea mai apropiata unitate medicala care va poate oferi ingrijirea necesara.

Aceasta solutie functioneaza doar daca sunteti pregatit pentru aceasta. Cautarea unei ambulante aeriene in momente de criza este imposibila. Pacientul care are nevoie de un astfel de serviciu nu va fi capabil sa gestioneze procesul de apelare, aranjamentele si coordonarea necesare pentru a beneficia de Ambulanta Aeriana. Un pacient cu o trauma nu este de obicei capabil sa gestioneze un proces ca acesta.

Din experienta dobandita, va pot spune ca gestionarea actiunilor necesare pentru ambulanta aeriana, cat si informarea medicala necesara, sunt elemente complicate. Motivele sunt medicale, legale, operationale, culturale si multe altele. Vom pastra analiza acestei sectiuni pentru un alt articol.

Asadar, care este solutia propusa? Trebuie sa gasiti in tara dumneavoastra un furnizor al Ambulantei Aeriene, cu ajutorul caruia sa creati o solutie pre-platita. in Romania, puteti apela la serviciile oferite de Medihelp International.

Cea mai buna idee ar fi sa acoperiti costurile printr-o polita de asigurare de sanatate internationala. Acest program si solutia de salvare ar trebui agreate si inscrise in polita de asigurare de sanptate sau pe cardul de membru. in acest caz, veti plati o suma anuala rezonabila pentru a va asigura ca, in caz de urgenta, furnizorul medical va va conduce, sub indrumare medicala, in orice zona aveti nevoie pentru a beneficia de cea mai apropiata unitate medicala.

Cardul de membru cu numarul de apel trebuie sa fie printre documentele dumneavoastra, astfel incat sa poata fi rapid utilizat de dumneavoastra sau de catre alte persoane care doresc sa va ajute, apeland numarul de urgenta.

De asemenea, o alta solutie ar fi pre-inregistrarea datelor dumneavoastra medicale. Acest lucru va salva timp esential cand va veti confrunta cu o urgenta medicala. Platind o suma anuala rezonabila, va veti asigura ca in caz de urgenta, furnizorul medical va va conduce, sub indrumare medicala, in orice zona aveti nevoie pentru a beneficia de cea mai apropiata unitate medicala.

In afara de ambulanta aeriana, o asigurare de sanatate privata MediHelp International aduce, de asemenea, numeroase beneficii, incluzand acoperire internationala, avand limita de pana la 2,5 milioane de euro/an/membru, care asigura tratamentul pentru cancer, serviciile de transplant, ingrijirea ambulatorie, serviciile de urgenta 24/7, cat si un aspect foarte important: accesul la orice clinica din lume, la alegerea titularului politei.

In momentul de fata, aveti o descriere completa a serviciilor pe care le ofera ambulanta aeriana si de ce ati avea nevoie ca acestea sa fie incluse in schema dumneavoastra de asigurare de sanatate. Decizia sta in mainile dumneavoastra, dar trebuie sa retineti ca sanatatea este cea mai importanta posesie din viata!

 

Cauta in site