Pipele si orele lungi de contemplare sunt companioni nedespartiti, care merg mana in mana de secole intregi. Putine lucruri pot rivaliza cu experienta sublima de a te relaxa, in timp ce pufai si scoti rotocoale de fum din pipe. Aceste obiecte mici si apreciate au delectat simturile timp de milenii, iar, in prezent, au revenit in topul trendurilor, castigand din nou popularitate in fata altor metode de a te bucura de aroma tutunului.
In plus, un indragostit de astfel de produse devine in timp si un colectionar avid, existand pe piata o multitudine de modele, de la cele super-tehnologizate pana la modele artizanale, cu un design care fura privirile. Iata, deci, cateva amanunte care sa iti dezvaluie tainele acestor mici obiecte, care dau nastere unei adevarate pasiuni!
Cand au aparut primele pipe?
Istoria lor este una foarte lunga si fascinanta, capabila sa umple volume intregi. In regiunile in care crestea tutunul, precum valea Mississippi, indienii nativi foloseau deja pipe atat in ritualuri, cat si pentru a se delecta impreuna cu prietenii sau camarazii de vanatoare.
Piesele antice, vechi de milenii, erau decorate cu reprezentatii de animale sau alte simboluri si erau fabricate din piatra sau alt material dur. La introducerea tutunului in Europa, in secolul XVII, cele mai multe modele timpurii erau facute din argila, avand o forma alungita. Apoi, materialele s-au diversificat, aparand obiecte din lemn, din ceramica, din sticla etc.
Cum functioneaza o pipa?
Mecanica unei pipe influenteaza enorm calitatea acesteia. De la bolul pentru tutun, pana la canalele prin care se scurge fumul si mustiucul, toate au o influenta enorma asupra felului in care percepem momentul nostru de placere. La fel ca la un motor bine tunat, ventilatia joaca un rol crucial in procesul fumatului. Accesul nerestrictionat al aerului, precum si volumul optim al bolului asigura cele mai bune conditii pentru aprinderea si savurarea tutunului. De asemenea, o pipa de calitate asigura si un pufait “la pas usor”, fara a depune efort sau a te concentra.
Ce forme exista?
Exista o multitudine de forme, dimensiuni si variatii, greu de expus intr-un singur articol. Daca accesezi un magazin online care vinde pipe, bonguri si accesorii, vei descoperi atat design-uri clasice, cat si noi forme care cu siguranta te vor intriga.
In general, astfel de obiecte pot fi clasificate dupa modul in care este stabilita circulatia fumului. Pe scurt, acestea pot fi drepte sau curbate. Pornind de la aceasta simpla definitie, modelele devin din ce in ce mai complicate si variate, ingloband numeroase caracteristici precum percolatoare, suport pentru cuburi de gheata si altele.
Cum te delectezi fumand o pipa?
Folosirea unei pipe, in constrast cu fumatul de tigarete sau de trabucuri, este considerata o activitate mai relaxata si contemplativa. Desi unii disputa acest lucru, cu greu pot fi vazuti oameni in grupuri de mai multe persoane care fumeaza o pipa si poarta discutii animate, cum este in cazul “pauzei de tigara”. Nevoia de a folosi si purta dupa tine un pachet de tutun, chibrituri, curatatoare speciale, scrumiere si alte accesorii face ca acest obicei sa fie mai degraba asociat unui loc confortabil, propice acestui mic “ritual”. Asadar, daca ai un prieten pasionat, asigura-te ca ii alegi o pipa de calitate, potrivita unei ocazii speciale!