3 idei simple pentru o pauza de cafea energizanta
1/11241
calendar_month 07 Iun 2023, 00:00
Pauza de cafea nu este un simplu capriciu pe care îl invocăm în fiecare zi pentru a ne prelungi momentele de relaxare dintre taskurile uzuale. În contextul actual, cel post-pandemic, cafeaua este asociată nu doar cu un început energic de dimineață, ci și cu oportunități noi de socializare și combatere a stresului.

Fie că lucrezi remote sau de la birou, pauza de cafea va rămâne mereu un prilej prin care poți să uiți de rutina zilnică și să ieși în lume. Pentru că, de cele mai multe ori, cafeaua este un tabiet social în care se stabilesc sau se întăresc legături empatice între persoane din diverse medii și cu preocupări total diferite.

Astfel, o simplă ceașcă de cafea devine un stil de viață prin care îți poți îmbunătăți buna dispoziție sau, de ce nu, găsi noi oportunități de dezvoltare profesională.

Uite 3 idei simple pentru o pauză de cafea inedită și energizantă!

Relaxare în aer liber

Nimic nu se compară cu câteva minute petrecute în aer liber. Așadar, prima recomandare din lista de astăzi presupune o pauză de cafea sub cerul liber. Fie într-o cafenea cochetă din parc sau la o măsuță înflorată așezată pe o alee îngustă, ferită de ochii curioșilor, poți servi o cafea de origine preparată de un adevărat specialist.

Alege locații des frecventate de persoane dinamice cu care poți schimba idei și impresii. Fii cu ochii pe postările social media și vei găsi acolo exact cafenelele în care reușești să socializezi cu succes de fiecare dată. Nu uita: dacă ești fumător, să ai cu tine și dispozitive cu care poți să-ți continui tabieturile alături de ceilalți, indiferent de împrejurare. Pe smokemania.ro, spre exemplu, poți să vezi ce opțiuni ai în funcție de modul în care vrei să savurezi cafeaua zilnică. Nu uita, încearcă să te bucuri exact așa cum îți place de fiecare clipă de relaxare.

Brainstorming la o cafea


Când crezi că ai rămas fără idei sau când chiar nu reușești să găsești soluția potrivită pentru taskul tău, o pauză de cafea este portița care te scoate din impas.

Cheamă-ți colegii de birou, prietenii sau ieși de unul singur la o terasă ori la o cafenea frecventată de persoane cu care împarți aceleași pasiuni și, de ce nu, taskuri similare.

La o discuție relaxată la cafea puteți face schimb de idei sau, fără să-ți dai seama, poți să găsești chiar tu soluția care părea atât de departe de tine. Asta pentru că atunci când ai mintea relaxată ești capabil să privești problema din perspective diferite.

Un coffee corner pentru colegii de la birouUn coffee corner organizat la birou aduce numeroase beneficii nu doar pentru pauze relaxante, dar și pentru creșterea productivității zilnice. Conform studiilor recente, un spațiu special amenajat pentru pauza de cafea zilnică va aduce oamenii împreună îmbunătățind simțitor atât calitatea locului de muncă, dar și starea de spirit generală. Astfel, angajații care vor beneficia de un coffee corner la birou vor fi mai productivi, mai energici și mai implicați în gestionarea eficientă a eventualelor probleme neplanificate.

Desigur, acolo unde spațiul o permite, este recomandată amenajarea lui în mediul de la exterior sau în apropierea unor spații vitrate mari. Pentru a asigura o experiență a pauzei de cafea cât mai autentică este nevoie ca spațiul amenajat să fie bine luminat (de preferat natural) și accesorizat cu plante verzi și obiecte de decor care să delimiteze bine zona de relaxare de cea de birou.

Nu există limite atunci când vorbim despre momentele noastre de relaxare. Așadar, la finalul articolului de astăzi pot doar să îți recomand să îmbrățișezi fiecare oportunitate de a ieși din casă sau din birou. Fiecare pauză, oricât de scurtă ar fi ea, îți aduce oportunități variate. Pentru că atunci când te simți bine, reușești să faci totul cu zâmbetul pe buze.

Foto: Pexels