askmen.ro  »  LifeStyle  »  Sanatate  »  5 Exercitii de lucrat abdomenul pana la epuizare

5 Exercitii de lucrat abdomenul pana la epuizare

3/31056
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pentru ca abdomenul trebuie sa fie unul dintre cele mai puternice zone ale corpului tau, poti trece la niste exercitii mai intense care sa iti dezvolte mai mult musculatura.

Nu uita regula principala: calitatea conteaza mai mult decat cantitatea. In plus, este ideal daca nu ai grabi miscarile, ci le-ai acorda mai mult timp pentru a activa muschii mai bine.
Abdomene Spiderman
Incepe in pozitia normala cu coatele pe podea si corpul perfect drept. Adu-ti genunchiul catre cotul bratului aferent si apoi revino la pozitia initiala. Repeta miscarea apoi cu celelalt picior. Acum ai inchieat o repriza - continua pana la un set de 10.

[caption id="attachment_31063" width="382"] sursa: www.active.com[/caption]

Abdomene cu cablul
Tine cu ambele maini un cablu intins in fata ta chiar sub nivelul umerilor. Pastreaza-ti bratele drepte, incordandu-ti abdomenul. Incepe astfel sa iti rotesti partea de sus a corpului in lateral, revino la pozitia initiala si apoi roteste-te in cealalta laterala. Fa un set de cate 10 astfel de reprize.

[caption id="attachment_31064" width="400"] sursa: www.trainfullcircle.com[/caption]

Abdomene bicleta
Acesta poate pune un pic mai multa presiune pe tine, fiind o combinatie intre abdomen si a face bicicleta pe spate. Intinde-te pe stape cu bratele sub cap si cu picioarle ridicate si genunchii indoiti la 90 de grade. Intoarce-ti cate un cot si ridica cate un genunchi atfel incat sa fie stangul cu dreptul si sa se intalneasca in dreptul abdomenului. Cand un genuchi e ridicat, intinde celelalt picior, tinandu-ul la unghi de 45. Fa asta timp de 1 minut si incarca sa tii fiecare abdomen cat numeri pana la doi.

[caption id="attachment_31067" width="525"] sursa: www.theepochtimes.com[/caption]

Abdomene incrucisate
Acum stai pe spate cu picioarele desfacute si intinse, in timp ce tii bratele drepte desfacute in lateral, astfel incat sa arati ca un X. Tinandu-ti membrele perfect drepte, ridica piciorul catre bratul opus, incercand sa le atingi. Ridicarea bratului impune ridicarea umarului si capului de pe podea.

[caption id="attachment_31075" width="630"] sursa: http://www.mensfitness.com[/caption]

Abdomene cu mingea
[caption id="attachment_31072" width="320"] sursa: youtube.com[/caption]

Stai in genunchi pe saltea cu bratele pe o minge elvetiana de echilibru. Tine-ti spatele drept si abdomenul incordat in timp ce rostogolesti mingea cat de departe de tine poti, ridicandu-ti gambele de pe podea pentru contrabalans. Apoi intoarce-te in pozitia initiala. Fa cate doua seturi a cate 10 rostogoliri inainte+inapoi.